Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska učinila puno

Josipović: Ocjena suradnje s Haaškim sudom bit će bolja nego je bila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Fažani je rekao kako vjeruje da će ocjena suradnje Hrvatske s međunarodnim kaznenim sudom biti bolja nego je bila.

'Po svemu onomu što ja znam vlada je učinila sve da se utvrdi sudbina dokumenata i da se pronađu. Ako tužitelj smatra da se može to još učiniti, to ćemo vrlo rado učiniti. Mislim da će Hrvatska i dalje raditi na otkrivanju tih dokumenata i njihove sudbine', naglasio je Josipović dodavši kako je Hrvatska do sada učinila jako puno.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Andrej Plenković Premijer u Bukureštu Plenković na samitu Inicijative triju mora: "Ulazak Grčke čini ovu inicijativu još snažnijom"

Na novinarski upit hoće li se nakon regionalne konferencije državnih odvjetnika na Brijunima znati nešto više o otvaranju poglavlja o pravosuđu, Josipović je kazao da je to pitanje zapravo stvar članica Europske unije te pregovora Hrvatske sa svakom pojedinom zemljom.

>> Brammertz: Svoju ću ocjenu dati nakon susreta s Kosor

'Suradnja državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH počela je vrlo ozbiljno, ima jako dobrih rezultata i mislim da su svi faktori do sada već pohvalili tu suradnju', zaključio je predsjednik Josipović komentirajući, na novinarski upit, izjavu glavnog tužitelja Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Sergea Brammertza kako je 'u ovom trenutku najvažnije jačati suradnju između državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH s haaškim tribunalom, i između tih odvjetništava'.

Hrvatski će predsjednik u četvrtak ujutro sudjelovati u radu 4. regionalne konferencije državnih odvjetnika o procesuiranju ratnih zločina, koju organizira hrvatsko državno odvjetništvo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene