Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće Vijeću sigurnosti UN-a

Brammertz kritizira hrvatske vlasti zbog reakcija nakon presuda generalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj i dalje izražava nezadovoljstvo time što još nisu dobili informacije o tzv. Topničkim dnevnicima iz operacije Oluja.

Glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz u svom redovnom polugodišnjem izvješću Vijeću sigurnosti UN-u o suradnji Hrvatske i Suda izražava zabrinutost i kritiku hrvatskih vlasti zbog reakcija nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, doznaje se.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

>> Grad Zadar generalu Gotovini dao godišnju nagradu

Izvješće je poslano 15. studenoga, a Brammertz će ga javno predstaviti 7. prosinca. Brammertz navodi kako neke izjave potkopavaju rad Haškog suda te spriječavaju pomirbu, a spomenut će i pozdrave generalima s obilježavanja godišnjice Oluje.

Tužitelj i dalje izražava nezadovoljstvo time što još nisu dobili informacije o tzv. Topničkim dnevnicima iz operacije Oluja. Istovremeno, iznimno hvali napredak Srbije te traži da se sada istrage usmjere na osobe koje su u bijegu pomagale Mladiću i Hadžiću. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene