Za komentar smo upitali stručnjake.


Zlatni Rat, poznata bolska plaža ovih dana fascinira potpunom promjenom svog poznatog oblika.  Šljunak je pobjegao na drugu stranu. Za komentar upitali stručnjake, ali i one koji svjedoče igri prirode na poznatom kupalištu.

Vezani članci Lutrija, ilustracija Sretnik s otoka! Odigrao Loto 7 pa mu Joker donio više od 1,5 milijuna kuna Promjena Prijatelji iz škole ih više ne prepoznaju, morali su ih podsjetiti da su ih nekad zvali - ružno pače

Ljeti prepun kupača, prekrasni Zlatni rat u Bolu na Braču ide ravno, na špic. A jak vjetar ovih dana posve je promijenio njegovu sliku . Vrh je pobjegao, poznate konture pogurane valovima posve se izmijenile.

'Šljunak je na vrhu nestabilan i bilo koja jača struja ili val generiraju da se on miče lijevo desno. Uzročnik je olujna tramontana. Udar je bio ne samo na vrh nego i na sredinu i dogodili su se maksimalni pomaci', objašnjava Nenad Leder iz Hidrografskog instituta u Splitu.

Na splitskim Bačvicama unatoč vjetru na pijesku se igra najnovija verzija picigina, picigol. I neki od igrača su svjedočili mijenama Zlatnog rata.

'Zatekao sam se prije mjesec dana u Bolu. I ta punta je pomaknuta za 160 stupnjeva', rekao nam je jedan od kupača.

Zlatni rat baš zbog vjetra raj je za surfanje, jedrenje na dasci. Bračani u koloni za trajekt znaju i za najnoviju igru mora i vjetra.

Zlatni rat idiličan ljeti, ali i zimi. Za strance i domaće. Iako svi u Bol idu ljeti,otočna zima očito ima svoje čari.