Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznata plaža neprepoznatljiva

ZA SVE KRIVA TRAMONTANA Kupači svjedoče o promjenama Zlatnog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za komentar smo upitali stručnjake.

Zlatni Rat, poznata bolska plaža ovih dana fascinira potpunom promjenom svog poznatog oblika.  Šljunak je pobjegao na drugu stranu. Za komentar upitali stručnjake, ali i one koji svjedoče igri prirode na poznatom kupalištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed zbog koncesije Bauk: Začudilo bi me da Ževrnja ostane župan Slika nije dostupna Drama u HDZ-u zbog Zlatnog rata Nakon noćnog sastanka u Vladi Plenković povlači Ževrnju iz utrke za župana?

Ljeti prepun kupača, prekrasni Zlatni rat u Bolu na Braču ide ravno, na špic. A jak vjetar ovih dana posve je promijenio njegovu sliku . Vrh je pobjegao, poznate konture pogurane valovima posve se izmijenile.

'Šljunak je na vrhu nestabilan i bilo koja jača struja ili val generiraju da se on miče lijevo desno. Uzročnik je olujna tramontana. Udar je bio ne samo na vrh nego i na sredinu i dogodili su se maksimalni pomaci', objašnjava Nenad Leder iz Hidrografskog instituta u Splitu.

Na splitskim Bačvicama unatoč vjetru na pijesku se igra najnovija verzija picigina, picigol. I neki od igrača su svjedočili mijenama Zlatnog rata.

'Zatekao sam se prije mjesec dana u Bolu. I ta punta je pomaknuta za 160 stupnjeva', rekao nam je jedan od kupača.

Zlatni rat baš zbog vjetra raj je za surfanje, jedrenje na dasci. Bračani u koloni za trajekt znaju i za najnoviju igru mora i vjetra.

Zlatni rat idiličan ljeti, ali i zimi. Za strance i domaće. Iako svi u Bol idu ljeti,otočna zima očito ima svoje čari.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene