Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO ĆE BITI S MOSTOM?

Petrov: Nikad se nisam držao fotelja, pokazali smo to i prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most jasno poručuje je spreman ili za izbore ili za poziciju konstruktivne oporbe. To će, kažu, u petak reći na sastanku s Predsjednicom.

Ostavka Bože Petrova u saborskim klupama izazvala je iznenađenje, ali većina se slaže da je to bilo logično. Petrov tvrdi kako je HDZ-u bilo najvažnije da ga smjeni, no za to poručuje, nije bilo potrebe.

"Ja se nikada nisam držao fotelja, pokazali smo to prošle godine i ovaj put. Oni su ti koji grčevito žele zaustaviti sve i zadržati svoj pozicije i preuzeti konce u svoje ruke", rekao je Petrov.

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!"

Njegovi saborski kolege iznanađeni su ostavkom, ali smatraju to logičnim potezom. IDS-ov Boris Miletić, predsjednik IDS-a, smatra da je Petrov to učinio jer je znao da ne uživa povjerenje većine svih zastupnika, a Josip Salapić (HDSSB), koji je potpisao zahtjev za smjenu Petrova kaže da dojučerašnji predsjednik Sabora i nije imao izbora.

Krešo Beljak (HSS) nije znao što sad slijedi. "Ne znam, kao ni većina zastupnika. Sramota, velika sramota i cirkus u režiji HDZ-a i Mosta", kaže Beljak.

U režiji Mosta ipak su se prije ostavke dogodile izmjene dvaju zakona: Zakona o HRT-u i Zakona o arhivskom gradivu i arhivima. No nisu uspjeli izmjeniti Zakon o Hrvatskoj narodnoj banci, što je Petrov popratio riječima: " Čestitam. Danas su HDZ-ovci pokazali da ne žele reviziju u HNB-u. Onda se zna čije su oni sluge, čiji su poslušnici i tko je njihov gazda", rekao je Petrov.

U Mostu su spremni za izbore, a to će reći i predsjednici na sutrašnjem sastanku. Poručuju da neće biti dio vladajuće većine te da će biti konstruktivna oporba. "Ako se podrži naša inicijativa, da se rješi ova agonija ići ćemo na izbore", kaže Nikola Grmoja.

U saborske klupe vraćaju se dojučerašnji ministri Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ivan Kovačić. A vrijeme se ne gubi za nadolazeće lokalne izbore - Božo Petrov i Orepić idu s Nikolom Grmojom na Mostovu listu za Dubrovačko neratvansku županiju. Rokovi za sastavljanje lista istječu u ponoć.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene