Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao šalu radijskog voditelja

Kalmeta zvao 'inspektora Tokića', ali ga nije mogao dobiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta objasnio je što je napravio nakon što mu se jedan radijski voditelj predstavio kao inspektor Tokić i tražio ga da mu sredi smještaj u Zadru za glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Na sjednici zadarskog gradskog vijeća SDP-ov vijećnik Antun Novoselović pitao je Božidara Kalmetu da objasni što se dogodilo nakon poziva u kojem mu se jedan radijski voditelj predstavio kao inspektor Tokić koji ga je traži da sredi smještaj u Zadru za Mladena Bajića.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Kalmeta mu je na to odgovorio da je baš bio krenuo na Dane turizma kada je primio poziv, ali da nije nasjeo.

'Čuli ste da sam bio vrlo oprezan. Nisam znao što gospodin želi. Na kraju sam mu rekao da mi da svoj broj i da ću se ja njemu javiti. Čim smo prekinuli vezu ja sam zvao odmah taj broj. Nitko se nije javljao. Taj broj je i nedostupan. Ja vam mogu za 5 minuta donijeti taj broj pa da ga svi imate. Ja sam pretpostavljao da je to pitanje tog novinara Jurkotića, ali mi je bilo potpuno to neprimjereno, ali računa pa gradonačelnik sam, što ja znam. I ja sam tu bio kulturan i fin i nisam se dao navući', rekao je Kalmeta dodavši kako se na cijelu šalu dobro nasmijao, te kako se ne ljuti.

>> VIDEO Kalmetu na pressici skoro pogodio komad stropne rasvjete

Na sjednici je i HSP dr. Ante Starčević predložio smanjenje prireza u Zadru s 12 na šest posto. Njihov saveznik HDZ inicijativu nije podržao, a zanimljivo je bila i podjela među SDP-ovcima od kojih troje vijećnika nije podržalo zahtjev za uvrštavanjem ove točke. Gradonačelnik Božidar Kalmeta je pak rekao kako bi tu točku prebacio za sljedeću sjednicu, kada će HDZ možda najaviti i ukidanje prireza.

'Zadar je dugo odolijevao prirezu. Prirez je uveden prije godinu i pol kada nisam bio gradonačelnik, a uveden je tek s vrhuncem gospodarske krize. Svjesni smo da bi ukidanjem prireza smanjili značajan prihod grada, no želimo pomoći građanima, pa ćemo na sljedećoj sjednici kada se usvaja proračun možda i ukinuti prirez', rekao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta. (Agencija VLM/S.V./Š.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene