Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sloga i pravda

Bozanić čestitao Milanoviću: "Crkva i država pozvane su na suradnju i dijalog"

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (Dnevnik.hr)
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (Dnevnik.hr)
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.

S novom dužnošću preuzima se teret nimalo lake odgovornosti, što zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva, ističe Bozanić u čestitki izražavajući Milanoviću najbolje želje za visoku dužnost koja mu je povjerena, a koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Crkva i država, ističe kardinal, pozvane su na suradnju i dijalog da bi se u hrvatskom društvu promicali sloga i pravda, mir i napredak.

"Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja, kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro", navodi kardinal.

Na općeprihvaćenom i čvrstom temelju hrvatskog identiteta, što ga obilježava bogata tradicija prožeta kršćanstvom, moguće je bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima, poručuje Bozanić. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene