Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se više raditi?

Borba protiv nezaposlenosti: Odbijete posao i brišu vas sa Zavoda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba protiv nezaposlenosti velik je izazov i za ovu Vladu. Vlada planira uskoro nastaviti mjere zapošljavanja u javnim radovima.

S mjerama za zapošljavanje u javnim radovima Vlada će nastaviti nakon izglasavanja državnog proračuna, što bi moglo biti za dva tjedna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

U javnim radovima nude se razni poslovi - od pomoći u domovima za nemoćne do uređivanja parkova. Projekt javnih radova imala je prošla Vlada, a nastavit će ih i ova. Samo na području Splitske županije prošle godine radilo je 1.200 radnika na javnim radovima, u Sinju 320 i mnogi jedva čekaju opet početi. Također, kada uđemo u EU očekuje se dodatni novac iz socijalnih fondova. Ministar rada Mirando Mrsić tvrdi - 62 milijuna eura.

Plaća na javnim radovima nije velika, nekih dvije i pol tisuće kuna. Ali nekima znači. Mnoge nezaposlene Sinjanke pomagale su u okviru javnih radova nemoćnim osobama po kućama. 'Zovu me svaki dan kad ćemo opet radit', kaže Ante Omrčen iz sinjskog Crvenog križa.

Mnogi nezaposleni jedva čekaju, a drugi bi i dalje ostali kod kuće i čekali socijalnu pomoć. One koji odbiju radove, briše se sa Zavoda za zapošljavanje na 6 mjeseci.

'Primam tisuću i pol socijale, pa ako primam 2.200 ovdje zašto ću za 700 kuna radit. I tako se rađe svi pomire s tih 1.500 kuna, a neće da rade za 2.200. Neki i da mu daju veću plaću opet bi radije ležali doma i ne bi ništa radili. To je zlo naše', kaže jedan građanin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene