Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oporuka bogatog, široj javnosti nepoznatog Dubrovčanina Aksela Petkovića podigla je pravu buru.


Svoju milijune eura vrijednu imovinu ostavio je Dikanu Radeljaku, njegovom odvjetniku Draganu Suši te dubrovačkom javnom bilježniku Nikši Viđenu, piše Dubrovački vjesnik. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ante Gotovac: Dolores Lambaša je zgodna, a meni ne treba Viagra Slika nije dostupna Ušminkani trio Diky, Lamby i Vuica posjetili grob Ene Begović

Sestra pokojnog Petkovića navodno je angažirala odvjetnicu kako bi se oporuka, napisana 20-ak dana prije smrti, srušila. Oporuku, inače, zbog bolesti nije vlastoručno potpisao njezin brat osobno već je to učinio 27-godišnji mladić, navodno vježbenik odvjetničkog ureda Suša. Zanimljivo je i da je Petkovićeva kuća upisana kao vlasništvo tvrtke osnovane nekoliko dana nakon oporuke, a direktor je Radeljakov sin Leo, doznaje Dubrovački vjesnik.

Petković je, kako piše ovaj lokalni tjednik, nasljednike obvezao da doživotno brinu i skrbe o njegovoj sestri Vandi, a nakon njezine smrti da preostalu imovinu unovče i osnuju zakladu koja bi se trebala zvati njegovim imenom, a bavila bi se stipendiranjem siromašnih dubrovačkih studenata. Preostalih deset posto imovine nasljednici mogu zadržati kao nagradu za svoj trud, piše Dubrovački vjesnik.