Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opće je poznato da se Hrvati sa svima vole sprdati, kao da smo od boga dani, savršeni i nepogrešivi. Turistička je sezona u zamahu, a društvene mreže već obilato zagađuju razni snobovi ismijavanjem turista, naročito Čeha.


''Svatko tko ima nešto radnog staža u turizmu zna da su Česi naši najvjerniji gosti koji su dolazili na našu obalu i usred rata. I umjesto da smo sretni što uopće i dalje dolaze – s obzirom na to kako ih tretiramo i preskupo naplaćujemo ono što im nudimo – mi ih ismijavamo. Jedan se pametnjaković prije nekoliko dana na fejsu čak usudio ustvrditi kako je to 'bedast narod'", piše bloger Knjigoljub.

Vezani članci Ljeto nam se vratilo - 2 Temperatura mora od 20 stupnjeva bila je dovoljna da se otvori sezona kupanja, a pogledajte koji je grad bio najtopliji u Hrvatskoj Poziv: Kaići u raljama birokracije - 5 Kaići zapeli u raljama birokracije, diže se pobuna na Jadranu: ''Priča je ista duž cijele obale. Uništava se jedan mali biznis''

A ima li išta bedastije od takva etiketiranja cijelog jednog naroda?

Inače, taj "bedasti narod" već nas je odavno prešišao po životnom standardu.

I taj "bedasti narod" bez prolivene kapi krvi razdružio se od Slovaka.

A da ne govorimo kako je taj "bedasti narod" u svim poljima kulture, umjetnosti i znanosti svijetu dao hrpetinu intelektualnih gromada i remek-djela...

11 sam godina radio na hotelskoj recepciji i mogu posvjedočiti da su Česi uvijek najviše kupovali izlete, nisu se dolazili samo kupati i sunčati nego su bili gladni znanja o našoj zemlji.

A to što dovoze sa sobom "paštete i konzerve" upravo je dokaz da nisu bedasti, nego su svjesni kako je kod nas odnos kvalitete onoga što nudimo i cijene nerealan. Inače, mogu posvjedočiti da Austrijanci i Nijemci ne donose ništa manje hrane i pića u prtljažnicima svojih auta nego Česi, ali to ostaje neprimijećeno.

A isti oni koji ismijavaju to što Česi dolaze punih gepeka hrane na inozemna skijališta u siječnju hrle s prtljažnicima svojih auta punima sarmi i slanine.

Sjećam se i glupih ismijavanja izgleda čeških autobusa u kojima su oni prije 10 i više godina dolazili na Jadran.

Ali Česi su te autobuse proizvodili.

A kad smo mi proizveli autobus?

Oni proizvode i voze se u onome što proizvedu, a mi samo znamo uvoziti.

I tko je onda bedast?

Ostale Knjigoljubove postove pročitajte na Blog.hr-u.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju