Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuju se gužve

Bliži nam se ferragosto: Iz HAK-a za Dnevnik Nove TV savjetuju kad je najbolje krenuti na put

Tijekom vikenda očekuje se velik priljev talijanskih turista zbog početka ferragosta. Produženi vikend prati se i u Hrvatskom autoklubu, a Zvonimir Vogrinc iz HAK-a gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Tijekom vikenda očekuje se velik priljev talijanskih turista zbog početka ferragosta. U Hrvatskoj se trenutačno nalaze 82 tisuće Talijana, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Od lipnja se u Italiji bilježi pojačan interes za hrvatskim destinacijama. U dosadašnjem dijelu godine Talijani su ostvarili 538 tisuća dolazaka i 2,2 milijuna noćenja, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja rast u dolascima od 140 posto te u noćenjima od 104 posto.

Talijansko tržište u kolovozu ove godine zauzima 2. mjesto top tržišta po dolascima, a od najpopularnijih destinacija prednjače Novalja, Medulin i Rovinj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON OTVARANJA MOSTA Promet vozila prema Neumu pao za 63 posto, pogledajte gdje su zabilježene najveće gužve

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuju kolone na cestama Idete na put? Policija upozorava vozače na gužve, promet će nadzirati i helikopterom

Produženi vikend prati se i u Hrvatskom autoklubu odakle se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. "Očito pravila u prometu više nema. U petak na početku ovog produženog vikenda kada se očekivala najveća gužva, gužve na glavnim cestovnim pravcima nije bilo", izvijestio je Čorkalo.

Čorkalo je razgovarao Zvonimirom Vogrincem iz HAK-a. 

"Sada je sigurno da više ništa nije sigurno. Nema više nekih pravila kojima bi se vodili kada je riječ o prometu. Gužve su zapravo, osim vikendom, i radnim danima. S te strane nema nekakvog pametnog savjeta kada krenuti na put", poručio je za Dnevnik Nove TV Zvonimir Vogrinc.

Osvrnuvši se na stanje na cestama u petak, Vogrinc je rekao kako je promet bio vrlo gust, a uz to su se dogodile i dvije prometne nesreće zbog kojih su se napravile kolone od deset kilometara.

"Osim tih kolona i nešto pojačanog prometa na samom ulasku na autocestu u poslijepodnevnim satima, kada su ljudi krenuli sa svojih poslova, nekih većih problema nije bilo", izvijestio je Vogrinc.

Policija je rekla kako će pojačano nazdirati stanje na cestama, a Vogrinc je upozorio na stvaranje sigurnosnog koridora.

"Bitan je jer je svaka minuta dragocjena kada je riječ o ozlijeđenim osobama. Vozila iz lijevog traka idu lijevo, vozila iz desnog idu u zaustavnu. Kroz sredinu prolazi pomoć", pojasnio je. 

Vogrinc zaključuje kako će vozačima savjetovati da, zbog produženog vikenda, na put krenu u utorak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene