Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razrješila ga dužnosti

Bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo o uhićenju Stavljenić Rukavine: "Osjećam se prazno, kao ispuhani balon. Drago mi je da je proradila pravna država"

Aktualno Galerija Boro Nogalo Boro Nogalo Foto: DNEVNIK.hr Ana Stavljenić Rukavina - 5 Ana Stavljenić Rukavina - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ana Stavljenić Rukavina - 1 Ana Stavljenić Rukavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ana Stavljenić Rukavina - 2 Ana Stavljenić Rukavina - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ana Stavljenić Rukavina - 3 Galerija 1/6 >>
U USKOK je privedena Ana Stavljenić Rukavina, bivša ministrica zdravstva i Bandićeva suradnica. Navodno također zbog pogodovanja, ali - pri kadroviranju.

Anu Stavljenić Rukavinu danas su priveli USKOKOVI istražitelji, a Milan Bandić nazivao ju je najmoralnijom političarkom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Neslužbeno doznajemo da je privedena zbog zlouporabe položaja i ovlasti kod imenovanja novog ravnatelja bolnice Srebrnjak. Jer upravo je ona kao predsjednica Upravnog vijeća razriješila bivšeg ravnatelja.

"Osjećam se prazno, kao ispuhani balon, nema tu posebne sreće ni zadovoljstva, meni je drago da je proradila pravna država. Zbog budućnosti moje djece, zbog budućnosti naše djece, znanstvenika i svega ostaloga", rekao je bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo.

82-godišnja Stavljenić Rukavina bila je desna ruka Milanu Bandiću - obnašala brojne funkcije u gradu i stranci. Moralnom vertikalom Bandić ju je nazvao jer je kao ministrica zdravstva odstupila s te pozicije u aferi Baxter.

U kraku afere Srebrnjak privedena je i Andrea Šulentić, također članica Upravnog vijeća bolnice. Inače bivša pročelnica u gradskoj upravi Milana Bandića.

"Ono što joj se stavlja na teret je članak 291 zlouporaba položaja i ovlasti, mogu vam reći da nema veze s djelovanjem gradskog poglavarstva nego sa drugim segmentom gdje je sudjelovala kao predstavnik Grada", rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Andree Šulentić.

Nogalo je udaljen iz bolnice, a Stavljenić Rukavina njegovu smjenu pravdala je manjkavostima u provođenju 60 milijuna eura teškog projekta za razvoj Srebrnjaka. "Koji je stopirao upravo sami smijenjeni ravnatelj koji mjesecima ne raspisuje natječaj za projektne aktivnosti", govorila je Stavljenić Rukavina 2019. godine.

"Kad smo potpisali ugovor dolazi ekipa koja spašava taj projekt od nas i dovodi specijalizanta za ravnatelja, bakicu od 83 godine za predsjednicu upravnog vijeća, tu treba preispitivati ulogu mnogih znanstvenika, akademika…", rekao je Nogalo.

Za ravnatelja Srebrnjaka, nakon poništenih natječaja, imenovan je 33- godišnji Ivo Dumić-Čule. Danas nije bio dostupan za komentar.

No iz izvora bliskih istrazi doznajemo da su se istražitelji oko natječaja za čelnog čovjeka Srebrnjaka zanimali još prošle godine kada su posjetili bolnicu i izuzeli dio dokumentacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene