Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja godine

Konačno: Vlada najavila ukidanje administrativnih barijera za investitore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Vladimir Čačić najavio je da će do kraja godine donijeti specijalni zakon koji će ukloniti sve administrativne barijere, kako bi potaknuli interes investitora za ulaganje u Hrvatsku.

Prvi potpredsjednik Vlade Vladimir Čačić najavio je da će do kraja godine donijeti specijalni zakon koji će ukloniti sve administrativne barijere, kako bi potaknuli interes investitora za ulaganje u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

Stjepan Culifaj gradi bazene vrijedne 40 milijuna kuna još od 2008. godine. Iako su, kaže, stvari krenule nabolje, još uvijek muku muči s birkoracijom.

'Mi smo u drugom mjesecu ove godine uplatili zakup električne energije za objekt. Radi se o nekih 500 ili 600 tisuća kuna. Mi do dana današnjeg, evo deveti je mjesec, nismo još dobili taj priključak', kaže Stjepan Culifaj, direktor tvrtke Aqua Diamantum.

>> Vratili se u Hrvatsku i rade vodeni park!

Prvi potpredsjednik Vlade najavljuje novi zakon kojim bi Vlada imala pravo na izvlaštenje, dodjeljivanje zemljišta, prostorno planiranje i osiguravanje infrastrukture. 'To u praksi znači da se sve administrativne barijere miču', kazao je Čačić.

Zakon bi bio za 50 milijuna eura vrijedne investicije u turizmu, 20 milijuna u industriji ili po posebnoj odluci države. 'Lokalna zajednica ne može ni na kakav način ni ucjenjivati ni opstruirati, ako se radi o strateškom državnom interesu', dodao je.

Najvažnija je brzina smatra Ivica Mudrinić. U susjedstvu administracija traje oko pola godine, a kod nas tri ili četiri. 'Vlada mora imati stručne i kompetentne timove, koji će biti u mogućnosti pratiti ove velike projekte i osigurati da mogu ukloniti barijere koje se jave, bez obzira koje naravi bile, i da mogu voditi projekte', kazao je Ivica Mudrinić.

Zakon je dobar za velike investitore, ali Stjepan se pita zar će svi manji i dalje po sedam mjeseci čekati na priključak za struju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene