Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš, osumnjičen za ratni zločin u Osijeku 1991., danas je u priopćenju naveo kako se u povodu smrti Vjenceslava Billa u medijima javnosti iznose neistine "kojima se njemu (Glavašu) nanosi šteta".


"Vjenceslav Bill nije nikakav ključni svjedok protiv mene, kako se to senzacionalistički želi prikazati putem politički instrumentaliziranih medija, koji su već duže vrijeme u funkciji moga sotoniziranja i političkog progona, već osoba koja je u istražnoj fazi postupka saslušana pred istražnim sucem, a o ratnim događajima nema nikakvih saznanja", istaknuo je Glavaš. 

Vezani članci Slika nije dostupna Svjedok Zakanji: Fehir je mali ubojica Slika nije dostupna Iskazom nestalog civila nastavljeno suđenje Glavašu

Dodao je kako "Bill nije bio pripadnik Zaštitne čete, niti pripadnik neke druge legalne vojne formacije na području grada Osijeka 1991.".
Riječ je o osobi "koja je osim bolesti što je na žalost ubrzala i
njegovu smrt, bolovala i od drugih bolesti, o čemu su podaci
dostavljeni sudu".

Bill je u zadnjih sedam godina iznosio laži i klevete protiv mene osobno, a one su korištene u pokušaju politički montirana obračuna sa mnom, kaže u priopćenju Glavaš.

Bill je kao svjedok u istražnom postupku za zločine prema civilima u Osijeku 1991. kao nalogodavca teretio Branimira Glavaša. 

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač 2. travnja ispitao ga je kao svjedoka u slučaju "selotejp" u Zagrebu, gdje je živio, jer Bill zbog bolesti nije mogao doći u Osijek.