Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH i dalje protiv gradnje mosta za Pelješac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine naložilo je ministru vanjskih poslova te zemlje Svenu Alkalaju da pozove hrvatskog veleposlanika u BiH i još jednom mu prenese stajalište prema kojem gradnja mosta za Pelješac nije moguća sve dok se ne rješe granična pitanja između dvije zemlje.

Bosanskohercegovački državni vrh je, na sjednici održanoj u Sarajevu, ponovo razmatrao pitanje gradnje mosta Komarna-Pelješac i zaključio kako nema promjena u odnosu na stajalište od ožujka ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob s ministarstvom Autoprijevoznici iz RS prijete blokadom granice Slika nije dostupna Spriječeno krijumčarenje kosovskih Albanaca u Hrvatsku

Na sjednici Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH, održanoj 3. ožujka, hrvatska je strana informirana da se BiH protivi gradnji ovog mosta do rješavanja otvorenih pitanja u vezi s definiranjem morske granične crte između dvije zemlje, stoji u priopćenju.

Premijer Sanader nedavno je najavio kako će se most za Pelješac svakako graditi, a ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović je za prošlotjednog boravka u Sarajevu potvrdila kako ta izjava stoji.

Vlasti BiH uvjetuju davanje suglasnosti za gradnju mosta preko Neumskog zaljeva definiranjem tamošnje pomorske granične crte na način da ona potvrdi kako su vrh poluotoka Klek te otočići Veliki i Mali Školj dio bosanskohercegovačkog državnog teritorija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene