Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki potpredsjednik Joe Biden posjetit će tri zemlje jugoistočne Europe u tjednu koji počinje 18. svibnja, najavio je u petak Bidenov ured.


Biden će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo, navedeno je u priopćenju, bez pojedinosti o točnim datumima i programu posjeta, koji će biti objavljeni naknadno. Očekuje se da će se Biden sastati s najvišim državnim dužnosnicima u Sarajevu, Beogradu i Prištini, kao i s američkim vojnim i drugim osobljem u regiji, prenose američki mediji.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik i dalje prijeti raspadom BiH, Amerikanci mu poslali jasnu poruku COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

Sarajevski 'Dnevni avaz' u srijedu je objavio da će Biden između 17. i 20. svibnja biti u glavnom gradu BiH i sastati se s članovima predsjedništva te zemlje. Tijekom tih sastanaka, kako tvrde 'Avazovi' izvori, razgovarat će se i o mogućem imenovanju posebnog američkog izaslanika za Balkan čime bi Washington želio ojačati svoju ulogu u regiji. Biden je Sarajevo posjetio 1993. godine tijekom rata u BiH i slovi kao vrsni poznavatelj prilika u regiji.