Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje uloge u regiji

Biden uskoro u posjetu BiH, Srbiji i Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Joe Biden posjetit će tri zemlje jugoistočne Europe u tjednu koji počinje 18. svibnja, najavio je u petak Bidenov ured.

Biden će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo, navedeno je u priopćenju, bez pojedinosti o točnim datumima i programu posjeta, koji će biti objavljeni naknadno. Očekuje se da će se Biden sastati s najvišim državnim dužnosnicima u Sarajevu, Beogradu i Prištini, kao i s američkim vojnim i drugim osobljem u regiji, prenose američki mediji.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Sarajevski 'Dnevni avaz' u srijedu je objavio da će Biden između 17. i 20. svibnja biti u glavnom gradu BiH i sastati se s članovima predsjedništva te zemlje. Tijekom tih sastanaka, kako tvrde 'Avazovi' izvori, razgovarat će se i o mogućem imenovanju posebnog američkog izaslanika za Balkan čime bi Washington želio ojačati svoju ulogu u regiji. Biden je Sarajevo posjetio 1993. godine tijekom rata u BiH i slovi kao vrsni poznavatelj prilika u regiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene