Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izviđači donijeli svjetlo

Betlehemsko svjetlo stiglo u zagrebačku katedralu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski izviđači donijeli su tradicionalno danas u Zagrebačku katedralu iz Beča Betlehemsko svjetlo, simbol mira, dobra i ljubavi, a euharistijsko slavlje predvodio je rektor katedrale mons. Josip Kuhtić.

Svjetlost mira - Betlehemsko svjetlo pali se dva tjedna prije Božića na svečanosti na mjestu Kristova rođenja i simbolično obilazi svijet kako bi ga se prenijelo na svijeće milijuna vjernika.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Tomislav Hačko POSLJEDICE POTRESA Prvi put nakon 141 godine u zagrebačkoj katedrali neće biti polnoćke: Umjesto vjernika i vjernica - skele i radovi

Izviđači iz Hrvatskog saveza izviđača Belehemsko svjetlo 16. godinu zaredom donose iz Beča odakle se pronosi u druge europske zemlje. Običaj je da se nakon mise u katedrali s Betlehemskog svjetla pale svjetla za sve nadbiskupije i biskupije u Hrvatskoj. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene