Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije šala

Evo kako dobiti kuću - besplatno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko žele živjeti na području općine Netretić, mladi će bračni parovi moći besplatno dobiti komunalno opremljeno zemljište i građevinski materijal.

Kuće bi se gradile na području naselja Dubravci, u blizini stare ceste prema Rijeci. Općina je obavila prve dvije faze projekta. 'Izradili smo idejno rješenje, a zatim i urbanistički plan uređenja naselja Dubravčani.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

>> Kuća snova za samo 75 kuna!

>> Karlovacu nagrada zelenog turističkog raja

U okviru tog projekta nalazilo bi se 25 obiteljskih kuća različitih veličina i tipova. Predviđen je i prostor za sportsko rekreacijske sadržaje, zelene površine, ali i objekte javne namjene poput škole.

Uskoro ćemo projekt prezentirati i Ministarstvu regionalnog razvoja. Na osnovu dosadašnjih pozitivnih reakcija vjerujemo kako će se vrlo brzo krenuti u novu fazu, koja bi obuhvaćala komunalno opremanje tog prostora prometnicama te instalacijama struje i vode', najavio je Ivica Gračan, načelnik općine Netretić.

Novo naselje za mlade obuhvaćalo bi 26.831 kvadrata zemljišta, uz mogućnost dodatnog proširenja. Prema prostorno - planskoj dokumentaciji, kuće bi mogle biti samostojeće ili izgrađene kao dvojni objekti, a predviđena je i mogućnost izgradnje podrumskih prostora. Ipak, morat će se voditi računa o izgledu, koji ne smije odudarati od tradicijskog graditeljstva na tom prostoru.

'Rješavanje egzistencijalnih problema mladih jedini je način da ih se zadrži u ovom kraju i da ovdje ostanu živjeti. Tako će prednost imati mladi bračni parovi s našeg područja, koji pritom nemaju nikakve imovine. Projekt Dubravčani, kako smo ga nazvali, dio je naše stalne politike kojom želimo zaustaviti depopulaciju u općini', zaključio je Gračan. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene