Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko žele živjeti na području općine Netretić, mladi će bračni parovi moći besplatno dobiti komunalno opremljeno zemljište i građevinski materijal.


Kuće bi se gradile na području naselja Dubravci, u blizini stare ceste prema Rijeci. Općina je obavila prve dvije faze projekta. 'Izradili smo idejno rješenje, a zatim i urbanistički plan uređenja naselja Dubravčani.

Vezani članci Renovacija Iskoristili izolaciju za renovaciju, pogledajte što se sve može napraviti uz malo truda Otvorila se zemlja Ispred kuće im se otvorila zemlja, nisu ni slutili što će sve pronaći u dubini

>> Kuća snova za samo 75 kuna!

>> Karlovacu nagrada zelenog turističkog raja

U okviru tog projekta nalazilo bi se 25 obiteljskih kuća različitih veličina i tipova. Predviđen je i prostor za sportsko rekreacijske sadržaje, zelene površine, ali i objekte javne namjene poput škole.

Uskoro ćemo projekt prezentirati i Ministarstvu regionalnog razvoja. Na osnovu dosadašnjih pozitivnih reakcija vjerujemo kako će se vrlo brzo krenuti u novu fazu, koja bi obuhvaćala komunalno opremanje tog prostora prometnicama te instalacijama struje i vode', najavio je Ivica Gračan, načelnik općine Netretić.

Novo naselje za mlade obuhvaćalo bi 26.831 kvadrata zemljišta, uz mogućnost dodatnog proširenja. Prema prostorno - planskoj dokumentaciji, kuće bi mogle biti samostojeće ili izgrađene kao dvojni objekti, a predviđena je i mogućnost izgradnje podrumskih prostora. Ipak, morat će se voditi računa o izgledu, koji ne smije odudarati od tradicijskog graditeljstva na tom prostoru.

'Rješavanje egzistencijalnih problema mladih jedini je način da ih se zadrži u ovom kraju i da ovdje ostanu živjeti. Tako će prednost imati mladi bračni parovi s našeg područja, koji pritom nemaju nikakve imovine. Projekt Dubravčani, kako smo ga nazvali, dio je naše stalne politike kojom želimo zaustaviti depopulaciju u općini', zaključio je Gračan. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.