Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kategorija 'prirodni raj'

Karlovcu nagrada zelenog turističkog raja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstveni odbor za dodjelu Švicarske turističke nagrade odlučio je Karlovcu u kategoriji 'prirodni raj' dodijeliti nagradu 'zeleni hrvatski grad', priopćeno je iz karlovačke gradske uprave.

Proglašenje nagrađenih i dodjela nagrada bit će u Luganu, u Švicarskoj, na Sajmu putovanja i turizma između 16. i 18. studenog ove godine.

Iz pisanog obrazloženja Znanstvenog odbora za dodjelu Švicarske turističke nagrade u gradskom se priopćenju izdvaja citat kako je razlog dodjele nagrade "strateški položaj Karlovca u središtu Hrvatske, gdje se susreću planine i ravnice, rijeke i prekrasni šareni parkovi i gdje se može opustiti i utonuti u prirodu".

Cilj manifestacije s nagrađivanjem destinacija je "promicanje visoke kakvoće turizma, zaštita i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja osobitih destinacija švicarskoj javnosti".

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

>> U potrazi za osvježenjem završili u Karlovcu!

U priopćenju Grada piše da je tim povodom gradonačelnik Damir Jelić rekao kako Karlovac već nekoliko godina ima uzlaznu putanju u turističkoj industriji te da je ova nagrada jedna od desetak nacionalnih i međunarodnih turističkih nagrada, koje je unatrag tri godine dobio Karlovac te da ne sumnja kako će Karlovčanke i Karlovčani znati odgovoriti na nove izazove, jer današnji turisti traže sve viši stupanj kvalitete, doživljaj, kreativnost, kontakt sa mjesnim stanovništvom i posebnost.

Iz Znanstvenog odbora priopćeno je također da je Karlovac peti grad u Hrvatskoj, koji je (od 2006. godine) dobio ovu turističku nagradu. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene