Sabor je glasao o opozivu ministra Beroša
Sabor je glasao o opozivu ministra Beroša Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici su glasali o nepovjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu.


Zastupnici su trebali glasati oko podneva, no nekoliko je zastupnika tražilo stanku. Kolegama su se obratili SDP-ov Peđa Grbin, HDZ-ov Željko Reiner i Suverenist Hrvoje Zekanović.

Vezani članci Vili Beroš Zdravstvo ostaje u rukama čovjeka koji nije ponudio nijedno rješenje. Novac curi na sve strane, hoće li Beroš prelomiti i napokon predstaviti reformu? Vili Beroš Zbog dugova u zdravstvu i problema sa sustavom cijepljenja: Sabor u utorak raspravlja o povjerenju ministru Viliju Berošu

Sjednica je nastavljena te je za opoziv ministra je bilo 57 zastupnika, 75 je bilo protiv, a suzdržana je bila samo zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Rasprava o prijedlogu opoziva ministra Beroša u Saboru u utorak je bila prilično burna. U Saboru ga je branio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je istaknuo kako se hrvatsko zdravstvo u ovakvoj krizi kakvu je izazvala pandemija koronavirusa nije našlo još od Domovinskog rata. 

Oglasio se i ministar te pitao oporbu nalazi li se u istoj državi.

"Konstruktivne kritike su dobrodošle, ali gdje je istina, gdje se skrila, živimo li u istoj državi? Kritike iznesene bez temelja su za svaku osudu. To je pljuska svim hrvatskim državljanima, kritizirati zdravstveni sustav koji je iznio ovu krizu", rekao je kratko ministar Beroš tijekom jučerašnje rasprave.