Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisak može slobodno diskutirati

Berlusconi o slobodi tiska: Italija nije diktatura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji nema 'diktature' jer nisam ni cenzurirao niti sam zatvorio ijedne novine, rekao je u utorak premijer Silvio Berlusconi u prigodi otvorenja međunarodnog salona tekstila u Milanu.

'Normalno, diktator cenzurira i zatvara novine. Ovih se dana u Italiji moglo provjeriti da se slobodno može mistificirati, klevetati, ogovarati. Dakle, nema tu diktature', rekao je Berlusconi pred okupljenim poslodavcima. Tvrdnje da se u Italiji guše medijske slobode su 'vic', a naprotiv, u zemlji je ugrožen privatni život, rekao je Berlusconi i time opravdao svoje odluke o podizanju tužba protiv dnevnih listova ljevice La Repubblica i L'Unita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubio potporu Berlusconija Talijanski premijer večeras daje ostavku Slika nije dostupna Proračun do Božića Barroso: Izbori u Italiji ne smiju zaustaviti reforme

Berlusconi je mjesecima upetljan u skandale, a napose je La Repubblica pisala o njegovim odnosima s maloljetnicama i prostitutkama, zbog čega se zamjerio i Katoličkoj crkvi.

'Znate li zašto Talijani vjeruju u mene. Ne samo zato što sam mlad i lijep i poduzetan već i zato što mi ne treba krasti državu. Vjeruju mi jer znaju da 'kato-komunisti' neće uspjeti u svome programu', rekao je premijer referirajući se na dio talijanske političke scene koja okuplja dio katoličkih intelektualaca, političara i lijevi centar. Berlusconi, koji redovito u svojim kampanjama ljevicu naziva 'kato-komunistima', tvrdi da ga podupire 68,4 posto Talijana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene