Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr)
Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi.


"Plenkoviću, tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Dođite u Samobor da Vam pokažemo kako se to radi. I častim Vas kremšnitama", poručio je Krešo Beljak, koji je i gradonačelnik Samobora.

Vezani članci Andrej Plenković Koja je sudbina državnog odvjetnika? Premijer Andrej Plenković: ''Ako ne podnese ostavku, Vlada će ga sutra smijeniti'' Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna

Reagirao je time na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je HDZ izgubio izbore jer u sredinama gdje ima bolje rezultate danas živi manje ljudi.

"Svjesni loše demografske situacije u cijeloj Hrvatskoj, ponosni smo što možemo istaknuti još neke od sredina osim Samobora u kojima je HSS na vlasti, a koje bilježe trend doseljavanja stanovništva ili pozitivan prirodni prirast", dodao je u priopćenju.

Beljak tvrdi da je jedan od najsvjetlijih primjera sigurno grad Orahovica u Slavoniji, koji HDZ svojata i naziva svojom utvrdom. "Naime, od svih gradova u Slavoniji jedino Orahovica bilježi pozitivan prirodni prirast otkako je 2017. godine HSS na čelu s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin srušio HDZ-ovu vlast i preuzeo odgovornost za upravljanje gradom", istaknuo je.

Predsjednik HSS-a kaže da ima još nekoliko manjih sredina s pozitivnim demografskim trendovima gdje je HSS na vlasti, no izdvajaju Općinu Sali na Dugom otoku, koja zahvaljujući pozitivnim demografskim mjerama HSS-ova načelnika Zorana Morovića bilježi rast broja stanovnika i rast broja rođene djece za čak 16 posto. Općina Sali za svako rođeno dijete obitelji dodjeljuje 60 tisuća kuna.

"Priznajemo, predsjednik Vlade Plenković ovoga je puta apsolutno u pravu - ljudi bježe iz onih sredina u kojima je HDZ, nažalost, na vlasti", poručio je Beljak. (Hina)