Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz državnog austrijskog odvjetništva stigao je materijal koji bi mogao biti ključan korak prema zaključenju istrage o ulaganjima Vladimira Zagorca, koja se procjenjuju na čak 260 milijuna kuna.


Prije deset dana iz Austrije je stigao materijal koji bi mogao biti ključan za istragu, piše Večernji list. U njoj su sadržani odgovori na pitanja što su ih naši tužitelji postavili još 2007. kada je istraga tek počinjala i kada se nastojalo otkriti sve o računima preko kojih se švercalo oružje. Večernji navodi kako je Zagorec pokrenuo sedam projekata, od Hvar gradnje, Dubrovačkih vila, Prebenderskih vrtova, projekta u Puli i drugih, koji su ukupno bili procjenjivani na 260 milijuna eura, a kreditirali su se putem Hypo banke iz Klagenfurta.

>> Zagorec ima 8 milijuna eura na tajnom računu?

Vezani članci Policija, ilustracija Veleposlanica obavijestila Vladu o incidentima protiv bugarskih državljana, MUP prikuplja informacije Studentski kampus u Slatini - 1 Nekoliko dana do izbora, a njihov ključni gradski projekt provjeravaju USKOK i policija: "Kampus nam treba, ali ne na ovakav način"

Naši tužitelji su smatrali kako postoji novac kojim banka jamči povrat kredita no sumnjali su kako se radi o prljavom novcu. Jedna od teza je bila kako je novac izišao iz Hrvatske da bi se njime kupilo oružje, ali je pokraden, sada vratio u zemlju, ali kroz privatne investicije. Večernji piše kako su austrijski tužitelji usmjereni na rizične kredite koji su davani u Austriji, dok naši kroz slučaj Zagorec i još neke sumnjaju u pranje novca. Sada u DORH-u očekuju konkretne rezultate jer su se hrvatska i austrijska istraga poklopile.