Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istage se poklopile

Beč zna odakle Zagorcu 260 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz državnog austrijskog odvjetništva stigao je materijal koji bi mogao biti ključan korak prema zaključenju istrage o ulaganjima Vladimira Zagorca, koja se procjenjuju na čak 260 milijuna kuna.

Prije deset dana iz Austrije je stigao materijal koji bi mogao biti ključan za istragu, piše Večernji list. U njoj su sadržani odgovori na pitanja što su ih naši tužitelji postavili još 2007. kada je istraga tek počinjala i kada se nastojalo otkriti sve o računima preko kojih se švercalo oružje. Večernji navodi kako je Zagorec pokrenuo sedam projekata, od Hvar gradnje, Dubrovačkih vila, Prebenderskih vrtova, projekta u Puli i drugih, koji su ukupno bili procjenjivani na 260 milijuna eura, a kreditirali su se putem Hypo banke iz Klagenfurta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

>> Zagorec ima 8 milijuna eura na tajnom računu?

Naši tužitelji su smatrali kako postoji novac kojim banka jamči povrat kredita no sumnjali su kako se radi o prljavom novcu. Jedna od teza je bila kako je novac izišao iz Hrvatske da bi se njime kupilo oružje, ali je pokraden, sada vratio u zemlju, ali kroz privatne investicije. Večernji piše kako su austrijski tužitelji usmjereni na rizične kredite koji su davani u Austriji, dok naši kroz slučaj Zagorec i još neke sumnjaju u pranje novca. Sada u DORH-u očekuju konkretne rezultate jer su se hrvatska i austrijska istraga poklopile.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene