Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barr nudi 820 kuna po dionici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA-e) u ponedjeljak je doneseno rješenje kojim se američkoj farmaceutskoj kompaniji Barr odobrava objavljivanje izmjene ponude za kupnju 100% dionica Plive, stoji na web stranici agencije.

U rješenju je navedeno da se Barr "po svakoj otplaćenoj dionici s pravom glasa obvezuje platiti cijenu od 820 kuna" dok se po svakoj neotplaćenoj dionici s pravom glasa obvezao platiti cijenu od 820 kuna, umanjenu za iznos obveze jednokratne prijevremene otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader u Veroni imao tajni sastanak s Plivom? Slika nije dostupna Sanader: Pliva najboljem ponuđaču

Barr, kako stoji u zakonu, ne može snižavati ponuđenu cijenu niti mijenjati ponudom određen način i rok plaćanja, ali može povisivati ponuđenu cijenu što znači da mora osigurati sredstva za podmirenje sukladno zakonskim odredbama, navodi se u rješenju.

U zahtjevu za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje Plive, Barr je priložio i bankovnu garanciju koju je izdala Bank America. Barr očekuje da će njegova formalna ponuda, sukladno hrvatskom Zakonu o preuzimanju dioničkih društava i uputama HANFA-e, biti objavljena u hrvatskom dnevnom tisku te u Narodnim novinama ovaj tjedan. 

Prijašnja ponuda tvrtke iznosila je 743 kune po dionici u gotovini dok je Actavis grupa je 4. rujna 2006. godine objavila konkurentsku ponudu od 795 kuna po dionici u gotovini. Obzirom da je američka kompanija poboljšala ponudu, rok važenja pomaknut je na 11. listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene