Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA-e) u ponedjeljak je doneseno rješenje kojim se američkoj farmaceutskoj kompaniji Barr odobrava objavljivanje izmjene ponude za kupnju 100% dionica Plive, stoji na web stranici agencije.


U rješenju je navedeno da se Barr "po svakoj otplaćenoj dionici s pravom glasa obvezuje platiti cijenu od 820 kuna" dok se po svakoj neotplaćenoj dionici s pravom glasa obvezao platiti cijenu od 820 kuna, umanjenu za iznos obveze jednokratne prijevremene otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju. 

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader u Veroni imao tajni sastanak s Plivom? Slika nije dostupna Sanader: Pliva najboljem ponuđaču

Barr, kako stoji u zakonu, ne može snižavati ponuđenu cijenu niti mijenjati ponudom određen način i rok plaćanja, ali može povisivati ponuđenu cijenu što znači da mora osigurati sredstva za podmirenje sukladno zakonskim odredbama, navodi se u rješenju.

U zahtjevu za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje Plive, Barr je priložio i bankovnu garanciju koju je izdala Bank America. Barr očekuje da će njegova formalna ponuda, sukladno hrvatskom Zakonu o preuzimanju dioničkih društava i uputama HANFA-e, biti objavljena u hrvatskom dnevnom tisku te u Narodnim novinama ovaj tjedan. 

Prijašnja ponuda tvrtke iznosila je 743 kune po dionici u gotovini dok je Actavis grupa je 4. rujna 2006. godine objavila konkurentsku ponudu od 795 kuna po dionici u gotovini. Obzirom da je američka kompanija poboljšala ponudu, rok važenja pomaknut je na 11. listopada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju