Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno

Tri mjeseca kasnije: Banožić odstupio s pozicije predsjednika županijskog odbora HDZ-a

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Goran Mehkek/Cropix
Bivši ministar obrane Mario Banožić u srijedu je podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, prema neslužbenoj potvrdi tamošnjeg HDZ-a.

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je u studenome prošle godine skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, neslužbeno je u srijedu potvrđeno iz tamošnjeg HDZ-a.

Banožić je 11. studenoga prošle godine na izlazu iz Vinkovaca prema Županji osobnim vozilom, neoprezno pretječući teretno vozilo, udario u prednji dio kombija koji se kretao iz suprotnoga smjera te je 40-godišnji vozač kombija Goran Šarić preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda. Banožić je s teškim ozljedama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje.

Pročitajte i ovo Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan"

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade, ilustracija SJEDNICA VLADE Plenković brani lex AP i uredbe o koeficijentima: "Plaće će se povećati za 35 posto, to je povećanje bez presedana"

Ubrzo nakon završetka istrage policije i DORH-a premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane. Policija je protiv Banožića podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće, a Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima početkom siječnja pokrenulo istragu.

Na poziciji predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a Banožić se nalazio od studenog 2020. godine i pobjede na unutarstranačkim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene