Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitan rebalans zagrebačkog proračuna

BANDIĆ OBEĆAO UDŽBENIKE 'Naći ću rješenje ili dajem ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kad nešto obećam i kažem građanima, onda to napravim, ili ću podnijeti ostavku", obećao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine poručio da ne očekuje usvajanje rebalansa gradskog proračuna, jer će gradski zastupnici biti protiv zato što je krenula predizborna kampanja, ali on će naći rješenje i djeca će dobiti besplatne udžbenike.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

"Kad nešto obećam i kažem građanima, onda to napravim, ili ću podnijeti ostavku jer meni nije cilj šesti mandat da ljude varam nego da riješim ono što sam im rekao. Ako riješim, onda ću dobiti i šesti mandat", rekao je Bandić.

Upitan hoće li pristati na amandman gradskog SDP-a da se umjesto gradnje novih fontana na livadi u ulici Hrvatske bratske zajednice stanovnici Sesveta i Brezovice priključe na vodovod, Bandić je odvratio kako će u iduće četiri godine svi građani imati vodovod, a do tada će napraviti i sljemensku žičaru i fontane, te spoj Branimirove i Radničke ceste.

ISTRAŽNA SOBA Što su sve morali proći Mamići, Bandić, Sanader... u prvim satima pritvora?

Napravit ćemo ove i iduće godine još 10 škola i 15 vrtića i osigurati da sva djeca budu u jednoj smjeni, obećao je Bandić. Nisu fontane elementarna nepogoda, istaknuo je Bandić ustvrdivši da je projekt fontana "vizionarski" tek kada se naprave još četiri, a bit će izgrađene za trećinu novca jer je tamo dovedena cijela infrastruktura.

Ocijenio je da politika SDP-a "završava na okretištima tramvaja" i poručio da točno zna koji dijelovi grada još nisu priključeni na vodovod jer je 2000., kada je došao na vlast, 24 posto Zagrepčana bilo bez kanalizacije i 15 posto bez vode, a sada je 8,5 posto bez kanalizacije te 5 posto bez vode.

Gradonačelnik Milan Bandić svojoj stranci dodijelio reklamne panoe 

Bandić je naveo da su Grad Zagreb, Zagrebačka županija i dio Sisačko-moslavačke županije uputili Gradskoj skupštini na usvajanje sporazum o izgradnji zajedničkog Centra za gospodarenje otpadom u zagrebačkom Resniku. Očekuje da se to ubrza, jer su već izgubili tri godine, kako bi do propisanog roka - 31. prosinca 2018. izgradili Centar.

Sporazum je trebao biti potpisan još prije tri godine, kada je prilikom posjeta odlagalištu otpada Jakuševec to dogovorio s bivšom ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy.

Ona je otišla s mjesta ministrice i ta politika se promijenila, pa je tri godine trebalo za postizanje sporazuma. Centar za gospodarenje otpadom s mehaničko-biološkom i termičkom obradom otpada, nasušna je potreba i logika za Zagreb s okolicom, rekao je Bandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene