Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izjavio da je voda u Zagrebu ispravna za piće i najbolja u Hrvatskoj.


Na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu sazvanoj nakon naslova u današnjim dnevnim novinama da su zagrebački izvori vode zagađeni o tome su, osim Bandića, govorili i ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Tihomir Majić i voditelj podružnice "Vodoopskrba i odvodnja" Jadranko Robić.

Vezani članci Slika nije dostupna Stanari Palinovečke podigli kaznene prijave Slika nije dostupna Zagrebačka voda ispravna za piće

"Voda za piće je zdravstveno ispravna, mikrobiološki, kemijski i radiološki", ustvrdio je Majić te dodao kako to pokazuju svi podaci od početka ove godine do danas o stanju zbirnih hidranata. Robić je kazao da u laboratoriju "Vodoopskrbe i odvodnje" dnevno analiziraju 70 uzoraka vode i naglasio da je, po toj analizi, "zdravstveno ispravna zbirna voda svih vodocrpilišta".

Na upit u hoće li (u vezi s tekstovima u tisku) podnijeti prijavu
zbog mogućeg obmanjivanja javnosti, Bandić je odgovorio da od institucija pravne države i Državnog odvjetništva očekuje da rade svoj posao.

Ustvrdio je da je zagrebačka voda bolja i od komercijalnih te najavio kako će u Vrbanima III, na tamošnjim hidrantima, danas osobno probati vodu i pokazati da je u redu.

Neodgovoreno je ostalo pitanje je li točno da su u gradskoj vodi pronađeni kadmij, cink, olovo, kao i pitanje je li pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar ranije znao da je voda u Vrbanima III zagađena.