Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka referendumom?

Bandić: Protivim se spalionici u Gradu Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podupire ideju o spalionici otpada, ali je protiv toga da njena lokacija bude u Gradu Zagrebu.

'Protiv sam spalionice u Gradu Zagrebu, ne samo u Dumovečkom Lugu, koji se spominjao kao jedna od lokacija u ispitivanju, već sam generalno protiv spalionice u Gradu Zagrebu',  rekao je Bandić govoreći na temu Plana gospodarenja otpadom do 2015. godine.  Smatra kako bi buduća spalionica trebala biti udaljena 50 do 60 kilometara od Zagreba, o čemu treba 'raspraviti i javnost i struka'. 

Pročitajte i ovo Divlje odlagalište otpada - 3 Obnova od potresa U Zagrebu bujaju divlja odlagališta građevinskog otpada, a gradska vlast i dalje traži rješenja Milan Bandić SUĐENJE MILANU BANDIĆU Vještakinja dala iskaz u aferi Agram: Nepravilnosti u troškovnicima, pogodovalo se Pripuzovoj CIOS grupi

Zagreb je jedini u Hrvatskoj po najmodernijoj europskoj tehnologiji sanirao odlagalište Jakuševac, te napravio pročistač otpadnih voda, a još treba, u dogovoru sa Zagrebačkom županijom,napraviti Centar za gospodarenje otpadom, podsjetio je Bandić. U stvarima vezanima uz gospodarenje otpadom treba voditi računa o pitanjima kapaciteta, tehnologije i modela financiranja, pri čemu je preduvjet bilo kakvog rješenja spalionice - reciklaža, naglasio je.

'Bez reciklaže nema kapacitiranosti buduće energane', rekao je Bandić i najavio kako će u ožujku izvijestiti zagrebačku Gradsku skupštinu o tome što planiraju raditi.  Od referenduma građana o spalionici, nije odustao te će 'građani reći svoje mišljenje o tom pitanju', poručio je.  Stanovnicima Jakuševca, Hrelića i Mičevca zagrebački gradonačelnik je zajamčio isplatu ekološke rente do zatvaranja odlagališta Jakuševca, te najavio skoro izmještanje kompostane s te lokacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene