Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je zločin'

Bandić podigao prijavu: Voda u Zagrebu zdravstveno je ispravna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda za piće u Zagrebu zdravstveno je ispravna, rekla je ravnateljica zagrebačkoga Zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Sanja Ožić. Tako je opovrgnula tvrdnje u jednom dnevnom listu da je voda zagađena i prepuna pesticida. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako je radi lažne uzbune i uznemiravanja javnosti podigao kaznenu prijavu i optužni prijedlog.

'Prije pet-šest godina napio sam se vode kao žabac. Zar ću to opet morati činiti?', upitao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi i pozvao nadležne institucije da djeluju prema onima koji uznemiruju javnost i služe se 'Goebbelsovim metodama'.

'Ne mogu vjerovati da se u Hrvatskoj 21. stoljeća, slobodnoj i demokratskoj državi radi na takav način. To je sramotno, neodgovorno, neozbiljno. To je zločin', ustvrdio je Bandić i dodao kako se nitko ne smije kockati s 800.000 stanovnika Zagreba.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen'' Milan Bandić (Dnevnik.hr) Život u Zagrebu bez vode Problem u Gornjoj Dubravi: Kako je gradonačelnik izbjegao odgovoriti na pitanje o vodovodu i kanalizaciji



Naglasio je kako se voda redovito kontrolira u Zagrebačkom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' i u Službi kontrole kvalitete vode u podružnici 'Vodoopskrba i odvodnja' koje reagiraju, kako je rekao, 'ako se nešto pojavi i u promilima'.

>>Bandić: Nisam potpisao povećanje cijene vode

Ravnateljica Zavoda Sanja Ožić ustvrdila je da 2010., 2011. i 2012. godine niti jedan od 723 uzoraka vode nije sadržavao elemente kao što se to navodi u novinskom članku te napomenula da se sva odustupanja, ako se utvrde u analizi, javljaju Ministarstvu zdravlja.

Dubravko Dragojević, rukovoditelj Službe kontrole kvalitete vode u podružnici 'Vodoopskrba i odvodnja', ocijenio je da se Grad Zagreb može pohvaliti s izuzetnom kvalitetom vode.

'Nemamo ni tvornice vode niti je prerađujemo iz rijeke već zahvaćamo izvornu podzemnu vodu. Toga nema nigdje', dodao je te naglasio da je kvaliteta vode u voodopskrbi Zagreba neupitna.

Gradonačelnik Bandić je izrazio sumnju da je u pozadini teksta o zagađenoj zagrebačkoj vodi možda i namjera da Hrvatski zavod za javno zdravstvo preuzme zagrebački ZZJZ, ali i dodao da se to neće dogoditi 'dok je gradonačelnik'.

Ustvrdio je i kako je tri litre komercijalne vode skuplje od tisuću litara vode 'iz pipe' te je pozvao građane da se osvježe vodom iz gradskog vodovoda tijekom vrućina.

(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene