Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je dodjelu gradskih prostora udruzi 'U ime obitelji'.


Rekao je da ne dijeli prostore po svjetonazoru ili po impresiji i dojmu.

'Ja sam gradonačelnik svih građana Zagreba i prostore dijelim svima koji lobiraju za svoje polje djelovanja', rekao je Bandić novinarima koji su tražili komentar odluke da se gradski prostor dade udruzi U ime obitelji koja je inicirala referendum o braku kao zajednici muškarca i žene.

Bandić je to potkrijepio rekavši da su gradske prostore dali i udrugama koje se protive inicijativi U ime obitelji - Iskoraku - centru za prava seksualnih i rodnih manjina i Lezbijskoj grupi Kontra.

Vezani članci Ovo su ljudi koji će zbog potresa prezimiti u kontejnerima - 3 Građani nakon potresa i dalje žive u kontejnerima i hostelu, a Bandić se hvali: "U Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma" Milan Bandić - 1 Bandić: "Da su u gradskoj blagajni naše pare, ne bi bilo pada rejtinga. Novca će biti za kapitalne projekte"

>>'U ime obitelji': Čestitamo Ustavnom sudu što su podnijeli sve pritiske!

'Pozivam sutra u Malu kavanu Iskorak, Kontru i udrugu U ime obitelji da popijemo kavu negdje oko 11 sati. Sutra je Međunarodni dan tolerancije, to bi bilo lijepo. A vidimo se i u Gradskoj skupštini na dodjeli nagrade Luka Ritz. To je Zagreb kakvog ja želim, vidim, gradim i to sam ja', rekao je Bandić.

Bandić je udruzi U ime obitelji privremeno dodijelio prostor ukupne površine 69 četvornih metara za pripremu i organizaciju referenduma.

Bandić je s novinarima razgovarao danas u 'Zagrebačkoj kući' na Trgu bana Jelačića prilikom otvorenja manifestacije 'Okusi i mirisi Hrvatske'. Nakon otvorenja dijelio je građanima porcije purice s mlincima, štrukle i bučnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook