Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovih dana je tako Bandić reagirao nakon jednog srcedrapateljnog pisma 9-godišnje djevojčice i na posao vratio njenu dragu učiteljicu.


Poznata je stvar da gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ne može odoljeti niti najmanjoj prilici da dokaže svoju širokogrudnost i kako je on taj koji svakodnevno vraća osmijehe na dječja lica. Ovih dana je tako Bandić reagirao nakon jednog srcedrapateljnog pisma 9-godišnje djevojčice i na posao vratio njenu dragu učiteljicu.

Vezani članci Slika nije dostupna Tuga i bijes građana, tisuće provjeduju: Tijelo curice pronađeno vezano sidrom na dnu mora, spasioci tragaju za njenom jednogodišnjom sestrom Prazna učionica Profesorici u bocu s vodom ulili dezinficijens za ruke: "Slijedi najstroža kazna, to nije bezazleno"

U pismu 9-godišnja djevojčica gradonačelniku piše kako je njezina učiteljica Tatjana dobila otkaz te da se stoga ona i njezin razred za razliku od ostale djece ne vesele školskom zvonu. Gradonačelnik se nije dugo premišljao i odmah je učiteljicu Tatjanu Vugrinček Dobrijević vratio na njeno radno mjesto u OŠ Većeslava Holjevca gdje je bila proglašena tehnološkim viškom, što nam je potvrđeno u Uredu gradonačelnika Zagreba.

'Stvoreni su uvjeti za još jedan odjel produženog boravka'

'Inicijativom gradonačelnika Milana Bandića a temeljem dugogodišnjeg nastojanja Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport za organizacijom produženog boravka u trećem razredu, stvoreni su uvjeti za organizacijom šeste odgojno obrazovne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Većeslava Holjevca', priopćeno nam je iz Bandićevog ureda. Temeljem ove odluke Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport u dogovoru sa ravnateljem škole, učiteljica Tatjana Vugrinček Dobrijević se vraća u svoj razredni odjel, a učiteljica kojoj je taj razred bio dodijeljen radit će u ovoj novoj odgojno-obrazovnoj skupini produženog boravka u trećem razredu.

No, priča nije još gotova jer će nadležne inspekcije ispitati je li sve uređeno po zakonu, odnosno jesu li ostali prosvjetni radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom dovedeni u neravnopravni položaj.