Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će se ponovno kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, kao i da će u gradskim zavodima, uredima i upravi Zagrebačkog holdinga 'biti kadrovskih osvježenja'.


'Bit će mi to četvrta kandidatura za dužnost predsjednika zagrebačkog SDP-a', kazao je na konferenciji za novinare u gradskoj upravi odgovarajući na pitanje novinara hoće li se ponovno kandidirati na tu dužnost dodajući da socijaldemokraciju živi 19 godina služeći građanima.

Vezani članci Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL Bandić je naručio tri makete rotora od 227.000 kuna, kaže da mora - zbog Europe

Govoreći o izvješćima o izvršenju gradskog proračuna i proračuna Zagrebačkog holdinga u prvoj polovici godine, Bandić je kazao da izvješća pokazuju da su prihodi nešto iznad razine prošle godine što je 'dobro, ali nije dovoljno'. 'Svi koji su izgubili motiv, vjerodostojnost i kompetentnost morat će otići', ponovio je.

Na pitanje novinara misli li na direktora Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića, s obzirom da je broj zaposlenih u Holdingu porastao umjesto da se smanjio, Bandić nije odgovorio kazavši tek: 'To ste vi rekli'.

'Smanjenje prireza u ovom trenutku bi bilo neizdrživo'

U gradski proračun se u prvoj polovici godine slilo 3,52 milijardi kuna ili 44 posto u odnosu na godišnji plan, a potrošeno je 3,79 milijardi ili 47 posto od godišnjeg plana. 'Oprezni smo, ali ne i zabrinuti kad je riječ o ostvarenju proračuna u vrijeme recesije', kazao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić navodeći da se planiranih osam milijardi kuna u proračunu za ovu godinu ne može ostvariti, pa će biti potreban još jedan rebalans u listopadu.

'U takvoj situaciji, smanjenje prireza ovog bi trenutka bilo neizdrživo jer bi gradski proračun ostao bez 300-350 milijuna kuna', kazao je Kojić osvrćući se na prijedlog HNS-a upućen u Gradsku skupštinu da se smanji sadašnja stopa prireza od 18 posto. Dodao je i da sa socijalnog aspekta to nije opravdano jer građani to ne bi puno osjetili budući da je riječ o iznosu od sedam do 30 kuna.

Na upit novinara što je sa sanacijom klizišta kod Velikog potoka na Črnomercu i zašto se stalo s radovima na sanaciji tamošnjeg vodotoka i kanalizacije, Bandić je odgovorio da je tri puta osobno upozoravao da se to treba riješiti, a nije. 'Ponovno ću glumiti operativca Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika u jednom, ali neću dugo tako', napomenuo je Bandić. (Hina)