Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna obećanja

Bandić na sjednici Skupštine najavio da će Grad pokriti troškove struje ako neće Vlada pa oporbi poručio: "Još ćete me dugo sanjati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak na aktualnom satu sjednice Skupštine da će Grad pokriti troškove struje građanima koji nakon potresa žive u kontejnerima, ako to ne učini Vlada.

SDP-ov Matej Mišić spočitnuo je gradonačelniku što se nije očitovao o prijedlogu njegove stranke oko otpisa računa za električnu energiju za one koji nakon potresa žive u kontejnerima te što ih nitko nije posjetio nakon potresa u prosincu koji je dodatno oštetio već oštećene objekte građana.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Milan Bandić predstavio izborni program - 1 Stranka rada i solidarnosti Bandić predstavio program za izbore: „Mene ne zanima ni predsjednik države ni premijer jer ja sam realan“

"Zašto ste zaboravili ljude i mislite li da im ne treba pomoći i staviti ih u isti položaj s onima iz Sisačko-moslavačke županije?", upitao je Mišić.

Bandić je rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je gradska uprava uputila prema Vladi, a koji ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija te dodao da ako Vlada neće platiti troškove, to će učiniti Grad.

"Čekamo odgovor i na tom tragu ćemo postupiti", rekao je.

Mišić mu je je rekao da nije vidljiv ni jedan dokument da je pokrenuta neka inicijativa. "Ukoliko ste uputili inicijativu, neće vas sprječavati da podržite ovu točku dnevnog reda i da vas zastupnici zaduže da nas obavijestite kad dobijete odgovor", odgovorio mu je Mišić.

Na to mu je gradonačelnik rekao da mu je jasno zašto je Peđa Grbin raspustio zagrebački ogranak SDP-a. "Jer su oči svih vas uprte u Bandića", kazao je.

Gradski zastupnik Renato Petek prozvao je Bandića da je za preglede nakon potresa angažirao "USKOK-ovu 'mušteriju' Mladena Siketića, osumnjičenog u 'aferi nadstrešnice'", na što mu je Bandić uzvratio da uoči izbora obmanjuje javnost, insinuira i izmišlja.

Petek (nestranački) je naveo primjer OŠ Suvag koja je nakon potresa brzim pregledom dobila žutu oznaku, a potom mjesec dana kasnije zelenu naljepnicu.

Roditelji su, dodao je, na internetu pronašli da je "potpisani na naljepnici Siketić USKOK-ova mušterija iz 'afere nadstrešnice', osumnjičen da je mijenjao dokumente".

"Vi takvu osobu angažirate, koja i mijenja uvjete po kojima će djeca ići u školu", prozvao je Petek Bandića.

Bandić: Još ćete me dugo sanjati

Gradonačelnik je ustvrdio da se tri mjeseca uoči izbora namjerno pokušava napraviti nered, odbacivši prozivke zastupnika kao insinuacije i konstrukcije.

"Odgovorno tvrdim da sva djeca u Zagrebu mogu ići u svoje škole", rekao je gradonačelnik, dodavši da je jučer bio u Suvagu i da je to sigurna institucija.

"Vi Bandića sanjate, ali ćete ga još dugo sanjati upravo zbog takvih diskusija koje s govornice pokušavati plasirati javnosti. Te laži i opsjene ne prolaze kod gradonačelnika, insinuirate, izmišljate i pokušavate obmanuti javnost", poručio je gradonačelnik.

Gradska zastupnica Tamara Čubretović (Bandić Milan 365) pitala je Bandića o Imunološkom zavodu, a on je odgovor prepustio pročelnici Mirki Jozić koja je, među ostalim, rekla kako je to stalo s obzirom na epidemiju i da ne znaju trenutno što se radi u vezi s tim pitanjem. Potom je odgovarala i Bandićeva zastupnica Ana Stavljenić Rukavina.

Nakon izlaganje zastupnice Jozić, Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) i Matej Mišić (SDP) žalili su se na povredu poslovnika jer, tvrde, ne može na pitanje zastupnika gradonačelniku odgovarati drugi zastupnik. Smatraju i da su pitanja dogovorena.

Bandić je rekao da je Stavljenić Rukavina odgovarala kao članica radne skupine i da ovdje nije riječ o povredi statuta.

Tomašević je molio da se ne radi taj presedan, a Mišić upitao predsjednika Skupštine Mislava Hermana zašto je Bandić dobio još tri minuta izlaganja iako nije po poslovniku trebao. Herman je rekao kako je dao Bandiću riječ jer je Imunološki zavod od velike važnosti i za Zagreb i za Hrvatsku.

David Bilić (Radnička fronta) osvrnuo se na situaciju u Gradskoj ljekarni Zagreb gdje se, kaže, ljekarnice žale na loše uvjete rada - ne daje im se adekvatno vrijeme za pauzu te ne dobivaju stimulanse i poticaje.

"Vaši privatni razgovori s magistrama nisu gradonačelnikov problem, ja se na taj nivo ne spuštam. Što ću odgovarati na vaše bedastoće, to nema veze s vrijednim ljudima koji rade u nepovoljno vrijeme, nemojte ih zlorabiti", poručio mu je Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene