Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju nekretnina

Bandićeva stranka dužna više nego što se mislilo, jedna tvrtka traži čak 127 tisuća eura

Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti
Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Foto: Boris Kovacev/Cropix
Stranka bivšeg gradonačelnika Milana Bandića duguje više od 280.000 eura, a sredinom siječnja otvoren je i stečaj.

Stečajni upravitelj političke stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti objavio je dopunjenu tablicu potraživanja vjerovnika s tražbinama od 284.430 eura među kojima je najveće potraživanje tvrtke Četiri film d.o.o od 127.447 eura.

Dopunjena tablica s potraživanjima objavljena je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu sredinom siječnja otvorio stečaj političke stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti te uoči zakazanog ispitnog i izvještajnog ročišta na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je lani u studenome bilo održano ročište s raspravom o pretpostavkama za otvaranje stečaja te političke stranke kojoj su tada, prema podacima iz lipnja, neizvršene osnove za plaćanje iznosile 126.320 eura.

Pročitajte i ovo Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće KB Sveti duh Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime"

No, uoči ročišta bio je izvršen uvid u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje Financijske agencije te je utvrđeno da na dan otvaranja stečaja taj dužnik i dalje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje od 279.696,47 eura, isticalo se u rješenju suca Lovre Sardelića.

Privremeni stečajni upravitelj te političke stranke lani u studenome predao je i izvješće prema kojem je imovina te stranke procijenjena na 14.520 eura.

U izvješću stečajnog upravitelja bilo je utvrđeno i da je kod dužnika prisutan stečajni razlog nesposobnost za plaćanje te da dužnik ima imovinu koja bi bila dostatna za pokriće troškova stečajnog postupka.

Pročitajte i ovo Sabornica Parlamentarni izbori 2024. Pogledajte tko su novi zastupnici, ali ih ipak nećemo gledati u Saboru

Neplaćeni spotovi iz kampanje 2017.

Procjena imovine uslijedila je nakon ročišta o prijedlogu za otvaranje stečaja održanog 17. listopada, a na prijedlog samog dužnika s potpisom predsjednika stranke i poslovnog direktora Slavka Kojića gdje je kao stečajni razlog navedena nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

"Nesposobnost za plaćanje posljedica je rješenja o prethodnoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu od 14. studenoga 2022. kojom se nalaže Financijskoj agenciji (Fini) da zabrani svim bankama u kojima dužnik ima otvoren račun isplate s njegova računa", ističe Kojić u prijedlogu podnesenom u lipnju u kojem se zaključuje i da je "imovina manja od dugova".

Kojić je i prije zatraženog otvaranja stečaja u javnosti govorio o presudi Trgovačkog suda u korist tvrtke 4Film d.o.o. da im je stranka BM 365 dužna isplatiti 885.500 kuna (117.526,05 eura) s pripadajućim zateznim kamatama. Spor je nastao u proljeće 2018. kada je 4Film, u vlasništvu sestara Juka, pokrenuo ovrhu protiv stranke zbog neplaćenih spotova iz kampanje 2017.

Pročitajte i ovo Zračna luka Franjo Tuđman veliki poremećaj Zrakoplovi nisu mogli sletjeti u Zagreb: Preusmjereni na druge aerodrome

U prijedlogu za stečaj navodi se i da stranka Bandić Milan 365 nema nekretnina, a da imovinu čini 67 pokretnina, uglavnom uredskog namještaja, računala, fotoaparata i prateće opreme, hladnjaka, perilica posuđa, ali i ''kaciga vespa vj bijela L'' iako postojeći skuter (moped) Vespa s istaknutim stranačkim obilježjima nije naveden u popisu imovine.

Kojić je još lani u travnju najavljivao da će otvoriti stečajni postupak nad strankom i najavio osnivanje nove stranke iste orijentacije sa sličnim imenom što se nije ostvarilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene