Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stečajni postupak

Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu

Slavko Kojić
Slavko Kojić Foto: Boris Scitar/Pixsell
Stranka koju je osnovao bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u stečajnom je postupku. U prijedlogu se navodi i da Bandić Milan 365 nema nekretnina, a da imovinu čini 67 pokretnina.

Trgovački sud u Zagrebu u stečajnom postupku nad Bandić Milanom 365 – Strankom rada i solidarnosti postavio je privremenog stečajnog upravitelja koji u roku od 30 dana treba predati izvješće o imovini dužnika, iznosu troškova stečaja te može li imovina pokriti troškove postupka.

Privremeni stečajni upravitelj Predrag Filajdić ovlašten je stupiti u poslovne prostorije stranke u zagrebačkoj Praškoj ulici te mu se mora dopustiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika, ističe se u rješenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Njemačkoj Raskomadan muškarac pronađen u stanu: "Prizor koji su policajci zatekli bilo je teško podnijeti"

Sudska odluka uslijedila je nakon ročišta o prijedlogu za otvaranje stečaja održanog 17. listopada, a na prijedlog samog dužnika s potpisom predsjednika stranke i poslovnog diretkora Slavka Kojića, gdje je kao stečajni razlog navedena nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

"Nesposobnost za plaćanje posljedica je rješenja o prethodnoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu od 14. studenoga 2022. kojom se nalaže Financijskoj agenciji (Fini) da zabrani svim bankama u kojima dužnik ima otvoren račun isplate s njegova računa", ističe se u prijedlogu s potpisom Slavka Kojića podnesenom kraja lipnja, u kojem se zaključuje i da je "imovina manja od dugova".

U prijedlogu se navodi i da Bandić Milan 365 nema nekretnina, a da imovinu čini 67 pokretnina, uglavnom uredskog namještaja, računala, fotoaparata i prateće opreme, hladnjaka, perilica posuđa, ali i, kao kuriozitet, ''kaciga Vespa VJ bijela L'' iako postojeći skuter (moped) Vespa s istaknutim stranačkim obilježjima nije naveden u popisu imovine stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija totalni obrat Šok na sprovodu! Trebali su pokopati ubijenog sina (15), a onda je stigao iznenadni poziv

Zaključno, pokretnine Bandić Milana 365 procijenjene su na 9651 euro, a cjelokupna imovina uključujući i potraživanja i blokirani novac na računima iznosi 96.146 eura. Istovremeno, obveze do 30. lipnja iznose 355.327 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene