Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BANDIĆ PONOVNO PRED SUD

Poništena odluka u slučaju pogodovanja udruzi 'U ime obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalba USKOK-a prihvaćena te se cijeli postupak vraća na prvostupanjski sud.

Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a na presudu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u slučaju kolokvijalno nazvanom 'Štandovi' te predmet vraća prvostupanjskom sudu.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) USKOK najavio žalbu Afera štandovi: Sud oslobodio Milana Bandića

Prema rješenju Vrhovnog suda, USKOK-ova žalba pokazala se osnovanom jer postoje bitne povrede kaznenog postupka, konkretno, odredaba kaznenog postupka iz čl. 468. st. 1. toč. 11.

Naime, prvostupanjski sud u izreci je naveo da se postupak protiv Milana Bandića i drugih obustavlja zato što predmet optužbe nije kazneno djelo. S Vrhovnog suda poručuju kako prvostupanjski sud svoje stanovište o nedostatku protupravnosti u postupcima okrivljenika ne temelji samo na činjeničnom opisu inkriminacije, kako to nalaže odredba na koju se poziva, nego isti zaključak donosi razmatrajući pojedine elemente činjeničnog opisa u svjetlu dokaza i materijala, te podataka i propisa koji se nalaze u spisu, te uzimajući u obzir način na koje je Gradsko poglavarstvo ranije postupalo, čime se upušta u analizu i ocjenu dokaza.

'Zbog utvrđene bitne postupovne povrede nije moguće ispitati pobijano rješenje po drugim u žalbi iznesenim osnovama, nego ga je trebalo ukinuti', stoji u rješenju Vrhovnog suda.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene