Milan Bandić (FOTO: Pixsell/Luka Stanzl)
Milan Bandić (FOTO: Pixsell/Luka Stanzl)

Bandić je izjavio da nikamo ne žuri i da će najprije pričekati ishod dogovora HDZ-a i Mosta.


Zagrebački gradonačelnik i čelnik stranke BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, Milan Bandić, izjavio je u ponedjeljak da, što se tiče pregovara HDZ-a i njegove stranke o sastavu nove Vlade, treba pustiti da se prvo dogovore gospoda iz HDZ-a i Mosta.

Nema nikakve žurbe, naglasio je Bandić, i naglasio kako će Stranka rada i solidarnosti imati klub zastupnika u Saboru koji će sigurno dati potporu Vladi.

"Želim Vladu kojoj ćemo dati potporu da napravi ono što smo mi već napravili u Zagrebu", kazao je Bandić na otvaranju manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu.

Odgovarajući na upit o navodnoj izjavi predsjednika Mosta Bože Petrova, koji je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću poručio da je Bandiću mjesto u zatvoru a ne u Vladi, gradonačelnik Zagreba je odgovorio tek toliko da Petrovu želi puno uspjeha.

Bandić je komentirao i izjavu predsjednika zagrebačkog SDP-a, Davora Bernardića, da Zagrebu prijeti "napuljski scenarij" kada je otpad u pitanju, te je nazvao Bernardića "Boškom Buhom".

"On baca bombe kao Boško Buha uoči izbora u njegovoj stranci i do svibnja iduće godine on će te bombe bacati i dalje", rekao je te ocijenio kako su to partizanski štosevi.

Naglasio je kako je dozvola za odlaganje otpada važna te da je Zagreb jedan od najčišćih gradova u Europi.

Rekao je kako na državnoj razini treba donijeti plan gospodarenja otpadom te da se ne može na lokalnoj razini donijeti plan bez donošenja na državnoj razini. (Hina)