Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao ga u koruptivnu koaliciju

Juričan pisao Bernardiću: ''Jazavče, preuzmi bistu svoje muze i mentora i odnesi ju na Pantovčak''

Biste na Pantovčaku - 4
Biste na Pantovčaku - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Biste na Pantovčaku - 4 Biste na Pantovčaku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Biste na Pantovčaku - 2 Galerija 1/2 >>
Dario Juričan objavio je na Facebooku otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću u kojem ga je pozvao da dođe po bistu Milana Bandića i odnese ju predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Dario Juričan objavio je otvoreno pismu šefu SDP-a Davoru Bernardiću. Nakon što je predsjednik Zoran Milanović izbacio s Pantovčaka sve biste, Juričan poziva Bernardića da preuzme bistu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i odnese ju predsjedniku Republike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŽELI IME MILAN BANDIĆ Juričan se okomio na Malenicu: "Dolazim pred zgradu Ministarstva kako bih ga spriječio u bijegu i predao policiji" Dario Juričan u Vrbovskom - 1 Prijedlog gradonačelnika Vrbovsko i službeno proglasilo Milana Bandića počasnim građaninom, na feštu stigao Juričan i vikao na megafon

''Jazavče,

napokon je došao tvoj trenutak!

Možda si već negdje čuo, predsjednik RH Zoran Milanović izbacio je s Pantovčaka sve biste koje je tamo našao. Izbacuje tako iz naše sadašnjosti čak i takve junake koruptivne prošlosti, kao što je Franjo Tuđman!

Ali razumijem ga, on je to učinio, jazavče, kako bi napravio mjesto za jednu jedinu bistu koja se tamo mora naći – onu Milana Bandića.

Milan Bandić je čovjek koji je zagrebački SDP odveo u 21. stoljeće, šest puta zaredom je biran za gradonačelnika Zagreba i od tog je zapuštenog gradića napravio europsku metropolu, a od Adventa manifestaciju svjetskog glasa! Sve taj pozlati!

Milan je 2009. umalo postao i predsjednik RH. On je, da te i na to podsjetim, bio tvoj mentor, tvoja muza, čovjek koji nije problem, nego rješenje!

Ovo je jedinstvena prilika da zahvališ svom neumornom mentoru. U ovoj se državi predugo glasno laže i tiho zbori istina, a Milan Bandić put je istine i svjetla koji naši mladi trebaju slijediti.

Uvijek prisutan, uvijek radi za druge i k tome, što mu mnogi zavide, neosuđivan.
Malo je takvih koji su zadužili Zagreb kao Milan...


Ovom prilikom želim ti dati i podršku kao budućem premijeru, a reći ću ti i zašto.
Ti si 2010. proizveo slogan 'Mi možemo bolje', koji si doduše maznuo od J. F. Kennedya (We can do better, 1960.), a onda si 2016. maznuo slogan 'Promjena u koju vjerujemo' od Obame (Change we can believe in, 2008.). Nakon američkih predsjednika, sada si prešao na kompanije i maznuo od Nikea slogan 'Ispiši budućnost' (Write the future, 2010.)

Ti mažnjavaš, i ja to cijenim, samo se tako i može postati premijer u ovoj zemlji!
Još kako si majstorski uzeo onu masnu stipendiju prije toga od Cotruglija, mislim da zajedno možemo u koruptivnu parlamentarnu koaliciju: ti jazavče, rezač etiketa i ja.

Čekam da od mene preuzmeš bistu Milana Bandića i odneseš ju predsjedniku Milanoviću. Ako ti bista bude teška, pomoći će ti pajdo Zvane Brumnić; ako ne bude, po običaju, previše zauzet kombinacijama s Jelenom Pavičić Vukičević.
Usput ćeš moći i prošetati Pantovčak brdom i napokon pomaziti jelene i srne, s obzirom na to da inauguraciji nisi mogao ni prismrditi.

I požuri, jazavče, jer ako ti ne postaviš bistu Milanu Bandiću, to će sigurno učiniti Fendi i Schiffini...

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

P. S.
Kad već šetaš, vidi koji dio Pantovčaka može ići u koncesiju kao parking, ima jedan Bandićev adventski pajdo koji će od toga rado okrenuti domovinski biznis po tržišnim načelima'', napisao je Juričan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene