U Belom Manastiru dogodio se incident tijekom deložacije. Ljut što mora napustiti stan u kojemu bespravno živi, 43-godišnji Milan Borjanić ga je polio benzinom. Dok su Milana policajci sprječavali u nakani da zapali stan, šibica se dokopala njegova 67-godišnja majka.


Milan Borjanić (1965. ), kad ih je sudski ovrhovitelj došao iseliti iz stana, uzeo je plastični kanister s benzinom te polio sag u dnevnoj sobi. Dva policajca koji su pomagali ovrhovitelju izvukli su iz stana njega i njegovu suprugu (1964.), koji su pritom vikali majci (1941.) muškarca da zapali stan. 

Vezani članci Stan pušača Gnjusno! Očistili dom pušača nakon 21 godine, čak je i unutrašnjost hladnjaka bila obojena Sonja Kovač Sonja Kovač konačno pokazala luksuzni stan koji je kupila s dečkom, otkrila i da imaju još jedan razlog za slavlje

To je i učinila i lakše se ozlijedila te je prevezena u Kliničku bolnicu u Osijeku, kao i dva policajca i sudski ovrhovitelj koji su se nagutali dima spašavajući ženu koja je zapalila stan.

Deložirani stan je izgorio pred očima sudskog ovrhovoditelja. 

Supružnici su sprovedeni u Policijsku postaju u Belom Manastiru, gdje je B.M. zadržan na ispitivanju, a njegova je supruga puštena. 

Neslužbeno se doznaje da se sudski spor zbog stana između Milana Borjanića i hrvatskog branitelja L.I. vodi deset godina. Bivši belomanastirski gradonačelnik Simo Stupar stan je dodijelio B.M., a sud je to rješenje, kao i još desetak, proglasio protuzakonitim te je rješenje za stan dobio L.I.