Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baka ostala bez krova nad glavom

Privremeno smještena u napuštenu trgovinu: Trošna joj se kuća srušila pod težinom snježnog pokrivača

Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Alojzija Greganić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Lici snijeg čisti vojska, a u Osijeku su angažirali studente. I Slavonija proteklih dana živi na ''debelim'' minusima i muku muči sa snijegom.

Lopate osječkih studenata "jedu" snijeg. Studenti pomažu u čišćenju tramvajskih tračnica te tramvajskih i autobusnih stajališta. U Osijeku ih je 230. I dok se na zemlji promet diljem Slavonije odvija bez teškoća, zračni je promet u osječkoj luci bio u prekidu. Zbog zaleđene piste otkazan je međunarodni let za Basel. U međuvremenu osječka je pista odleđena, tako da je promet ponovno uspostavljen.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Snijeg je 77-godišnju Alojziju Greganić iz Ostrošinaca pokraj Našica ostavio doslovno bez krova nad glavom. Njezina trošna kuća nije izdržala pod snježnim pokrivačem.

''To je sve srušito... I ona zgrada i sve'', plače baka Alojzija koja je brzo smještena u privremeni dom - napuštenu seosku trgovinu u vlasništvu općine Podgorač.

"Izdano je hitno rješenje na šest mjeseci kako bi baka ovdje mogla boraviti. Tako da je ona sad privremeno ovdje smještena", kaže Ljiljana Zidar iz općine Podgorač. 

Skromna starica sretna je što je iz ruševne kuće izvukla živu glavu. No tek kad snijeg okopni, za baku Alojziju počinju novi problemi. Kako s 1500 kuna mirovine obnoviti razrušenu kuću.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene