Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bageri im 'pomeli dvorišta'

'Kad vidim jamu dođe mi da uzmem top'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanarima Radićeve ulice u Zadru ovih dana ne cvjetaju ruže. Bageri koji prokopavaju teren za novu cestu već su im gotovo prešli preko kućnih pragova.

Stravičnu buku od sedam ujutro još bi nekako i podnijeli. U blizini njihovih trošnih kućica već je svanulo nekoliko nebodera. No, sad se ne radi samo o buci. Bageri su se stanarima Radićeve ulice gotovo parkirali u dvorišta. 'Osjećam se kao građanin drugog reda, a ne kao građanin ove države. Kad vidim ovu jamu pred vratima dođe mi da uzmem top i da tučem pravo u ove kamione i u ove tenkove. Ja ih zovem tenkovi', požalio se Marko Zelić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće ljudi evakuirano FOTO I VIDEO Impresivno: Pogledajte rušenje tornjeva s 3700 kg eksploziva: "Osam mjeseci smo se pripremali za ovo" Slika nije dostupna Rušenje nedovršenih građevina Vir: Bageri sutra kreću u obračun s bespravnom gradnjom

Njih nekoliko odlučilo je otjerati građevince. Zvali su policiju, ali i sami pomicali granice radova. Projektant ih je prevario, bageri u dvorištima nisu bili ucrtani u planove, a nakon reakcije stanara obećali su da će pomaknuti bagere. Međutim to se još nije dogodilo.

'Meni hitna ne može prići. Ja sam srčani bolesnik. Imam visoki krvni tlak', rekla je mještanka Slavka Vujević. Svi susjedi pričaju istu priču. I dosad su živjeli u dotrajalim kućicama, no barem su imali koji metar dvorišta i čistog zraka. Sad svud uokolo radovi i neboderi, a oni zbijeni u nekoliko kvadrata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene