Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Bačić odgovorio zašto se izvješće o radu Stožera ne dostavlja svaki mjesec pa odbrusio Škori: ''Neka prvo počiste svoj prag''

U Saboru se održava rasprava o izvješću Vlade o radu Nacionalnog stožera civilne zaštite. Uoči rasprave predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić razgovarao je s reporterkom Dnevnika Nove TV Ivanom Brkić Tomljenović.

 Mostovi saborski zastupnici tražili su u Saboru raspravu o izvješću Vlade o radu Nacionalnog stožera civilne zaštite. Rasprava je na dnevnom redu u kasnim poslijepodnevnim satima, a predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je da se ne radi ni o kakvoj taktici kako bi se rasprava otegnula do kasnih noćnih sati.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine "Ovo su najvažniji izbori" Bačić se obrušio na Milanovića: "Kukavica koja nije dala ostavku, oštetit će Hrvatsku za 350 milijuna eura"

''Meni je važnije kakva će ta rasprava biti i kakvi će biti zaključci nego sam termin rasprave'', rekao je Bačić.

Zašto nema mjesečnog izvješća o radu Stožera?

Poručio je da će se tema rada Nacionalnog stožera na dnevnom redu Sabora nalazi tri puta.

''I prije nekoliko dana kada smo raspravili i usvojili izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest. Večeras drugi put kad govorimo o potrebi da Vlada izvijesti Hrvatski sabor o aktivnostima samog Stožera. I treći puta je sutra kada ćemo raspravljati o interpelaciji o stanju u zdravstvenom sustavu'', kaže Bačić.

Odgovorio je i na pitanje zašto je tako teško da se izvješće o radu Stožera donosi svaki mjesec, umjesto tri puta godišnje.

''Zato što kroz niz akata koje raspravljamo u Saboru mi na tjednoj bazi raspravljamo o mjerama, radu Stožera, kroz različite vrste akata, zakona i odluka. Prema tome, imat ćemo raspravu o tome u siječnju i još jednom do kraja lipnja'', kaže.

''Neka Domovinski pokret počisti pred svojim vratima''

Komentirao je i izjavu Miroslava Škore koji je kazao da je HDZ glavni generator korupcije u društvu. ''Ova Vlada Andreja Plenkovića i HDZ su uspostavili standarde kad je u pitanju borba protiv korupcije da se ne štedi nikoga, bez obzira na ime i prezime i stranku iz koje dolazi'', poručuje Bačić.

''Kad već spominjete Domovinski pokret, bilo bi dobro da, kada govore o korupciji i zbog toga optužuju HDZ, najprije počiste pred svojim pragom i u svojoj kući'', rekao je Bačić, no nije želio govoriti o imenima.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene