Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo su najvažniji izbori"

Bačić se obrušio na Milanovića: "Kukavica koja nije dala ostavku, oštetit će Hrvatsku za 350 milijuna eura"

Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine
Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Foto: Goran Mehkek/Cropix
HDZ-ov Branko Bačić obrušio se na predsjednika Zorana Milanovića. "Ovo su najvažniji izbori nakon Domovinskog rata na kojima nećemo dozvoliti da Hrvatska dođe u ruke onima koji prave politički kaos", poručio je.

 

Nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinci, Branko Bačić, u subotu je optužio predsjednika Zorana Milanović da će oštetiti Hrvatsku za 350 milijuna eura raspisivanjem parlamentarnih izbora na radni dan, te da 37.000 građana neće moći obaviti pregled na koji su naručeni 17. travnja.

 

"Hrvatska će u srijedu, 17. travnja izgubiti 350 milijuna eura zbog toga što je Milanović raspisivanjem izbora taj dan učinio neradnim", rekao je Bačić na predizbornom skupu na splitskom Zvončacu.

Po Bačićevim riječima za 17. travnja bilo je naručeno 37.000 raznih zdravstvenih pregleda koje građani neće moći obaviti jer je zbog izbora to neradni dan.

Bačić je više puta za Milanovića rekao da je "kršitelj Ustava", jer je najavio kandidaturu za predsjednika Vlade, a nije podnio ostavku na dužnost predsjednika Republike.

"Nepojmljivo je da najvažniji čovjek u državi krši Ustav vlastite države", kazao je Bačić. Dodao je i da je Milanović "kukavica koja nije dala ostavku, a hoda po Hrvatskoj te se najgorim vokabularom okomio na HDZ, Ustav, profesore ustavnog prava i analitičare".

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Josip Pavliček - 4 Kako će utvrditi uzrok smrti? Kriminalist o monstruoznom zločinu u Srbiji i je li bilo propusta policije: "Postoje indikatori..., a ubojice imaju svoj svijet"

Svakog tko mu se suprotstavi naziva najgorim riječima, ustvrdio je HDZ-ov Bačić. Za oporbene stranke je rekao da su svjesne kako je HDZ favorit na ovim izborima, no da proizvode politički kaos.

"Ovo su najvažniji izbori nakon Domovinskog rata na kojima nećemo dozvoliti da Hrvatska dođe u ruke onima koji prave politički kaos", poručio je.

Damir Krstičević je istaknuo kako je za vrijeme osmogodišnje HDZ-ove Vlade na čelu s Plenkovićem ojačala hrvatska vojska. Podsjetio je kako će za dvadesetak dana u Hrvatsku stići i vojni zrakoplovi Rafalei i učiniti Hrvatsku još sigurnijom.

Pročitajte i ovo Selo Zlot - 4 Iz minute u minutu Obustavljena potraga u selu Zlot, jedan od osumnjičenih izveden iz policijske stanice, baka ubijene Danke objavila potresne stihove

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta i župan Blaženko Boban oštro su kritizirali sadašnju vlast u Splitu što im je onemogućila predizborni skup na Rivi.

Najavili su veliki predizborni skup za idući petak "u srcu Splita."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene