Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Topla druga polovica rujna na more je osim kupača izmamila i mnoge nautičare. Ugodne, visoke temperature zraka, ali i mora pružaju nezaboravan užitak u babljem ljetu. Naša riječka ekipa obišla je danas riječki akvatorij i provjerila tko se to sve odmara po skrivenim valicama.


Travanj i rujan najljepši su mjeseci za kupanje i uživanje u moru, kaže Zoran koji je odmah nakon posla isplovio s barkom blizu krčkog mosta. 'kad ljeto prođe, zaželiš se valjda poslije ovako, kad je pozna jesen ili rano proljeće, to ti je najljepše, onda baš guštaš', rekao nam je Zoran Matić iz rijeke. S posla na more stigao je i Branko, koji uživa u kupanju i sunčanju. 'Nije mi čudno, jer je to uobičajeno nama, obično jesen bude najljepša u rujnu, manje ljudi, more malo prohladno, ali je u plićaku ugodno', objasnio nam je Branko Paškvan iz Kostrene.

Vezani članci Hobotnica Bliski susreti morske vrste: Imali su osjećaj da ih nešto promatra iz dubina i bili su u pravu Kupanje u moru, ilustracija Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama

No, nisu na moru samo domaći nautičari, ima još i stranaca. A u svakodnevnom treningu prekinuli smo i jednog plivača maratonca. 'Kao što vidite nije hladno, baš najbolje za plivanje', pohvalio je toplinu mora Riječanin Tihomir Kovačić. No, nisu svi na moru samo zbog užitka, neki su odlučili i uloviti si večeru, lovom na ribe. Lijepo vrijeme potrajati će još neko vrijeme, pa ako razmišljate o vikendu, možda ni opcija sunčanja i kupanja nije loša ideja, iako je gotovo kraj rujna.