Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potencijalna smjena Dinka Cvitana

Most još nema stav: ''Svakako ćemo raspravljati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, rekao je da njegova stranka neće asistirati HDZ-u i Mostu u rušenju Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika.

"Naše povjerenje u Dinka Cvitana se nešto smanjilo, ali nećemo asistirati HDZ-u i Mostu u napadima na državnog odvjetnika", rekao je Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a komentirajući najnovije napade na Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Potvrdio je i da će SDP podržati izvješće DORH-a za 2015. godinu. "Naš stav je bio da podržimo izvješće za 2015. godinu, a nisam siguran da će događaji iz 2017. utjecati na naš stav o radu u 2015. godini", rekao je Bauk.

Na pitanje vjeruje li da je ovo što se događa pokušaj HDZ-a i Mosta da sruše glavnog državnog odvjetnika, Bauk je rekao da SDP u tome ne sudjeluje, a da je HDZ Cvitana pokušao rušiti i prije

Novi udarac s brda

Komentirajući žestoki napad Kolinde Grabar-Kitarović, Predsjednice Republike, na DORH, Bauk je rekao da "teško pronalazi primjerene riječi kojima bi komentirao" njene izjave. "Nakon pokušaja udara na neovisnost državnog odvjetništva s jednog brda, sad smo dobili puno direktniji udarac s drugog brda. Vjerujem da će se glavni državni odvjetnik znati nositi s takvim pritiscima", rekao je Bauk.

Dodao je i da je sasvim siguran da ideja o zajedničkoj konferenciji za novinare premijera Andreja Plenkovića i Cvitana nije potekla od glavnog državnog odvjetnika, te dodao da mu je to potvrđeno u srijedu.

"Ideja o zajedničkoj presici nije bila od gospodina Cvitana, nego od gospodina Plenkovića i mogu zamisliti kako je izgledao njihov razgovor i uvjeravanje da se ide na zajedničku presicu, ali možda je bolje da ne špekuliram", rekao je Bauk. 

Most još bez stava o Cvitanu

Most još uvijek nema konačan stav o tome hoće li podržati Cvitana. "Osobno nisam još iskristalizirao tu ideju o njegovoj smjeni, ali svakako ćemo raspravljati i nije isključeno da ćemo doći do toga. Ali ja još nemam stav", rekao je novinarima Maro Kristić (Most), dodajući da njegovo povjerenje u Cvitana nije poljuljano. 

Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta, također je rekao da Most još nema stav o Cvitanu te da će o njegovom izvješću za 2016. razgovarati kad za to dođe vrijeme. "Ne možemo reći da je izgubio povjerenje, tek ćemo razgovarati o njegovom izvješću", rekao je Šimić, dodajući da u ovom trenutku "ne možemo reći da nemamo nepovjerenje prema glavnom državnom odvjetniku". 

Nikola Grmoja (Most) kaže da se Most nikad nije vodio medijskim harangama, pa tako neće ni ovaj put. "Vidimo danas koordinirani napad na dvjema naslovnicama naših dnevnih listova. To neće utjecati na našu odluku o radu državnog odvjetnika, nego jedno temeljito pregledavanja onoga što se događalo i kako je glavni državni odvjetnik obavljao svoj posao", rekao je Grmoja.

Na pitanje ruše li HDZ i Most zajednički glavnog državnog odvjetnika, Grmoja je rekao da "ne zna tko ruši koga", ali da Most u tome ne sudjeluje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene