Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se Povjerenstvo

PETROV O KARAMARKU 'Mi znamo kako bi stvari razriješili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je danas slučaj glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana o čijoj se smjeni sve više govori.

Za razliku od Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade, koji je dao naslutiti kako bi glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan mogao biti smijenjen, nakon što mu saborski odbor nije prihvatio izvješće o radu za prošlu godinu, Božo Petrov izjavio je danas kako ne vidi razlog zbog kojeg bi Cvitan morao otići.

'Ja u ovom trenutku ne vidim razloga, odnosno nisam do sada vidio važne argumente po kojima bi trebalo glasovati protiv izvješća o radu gospodina Cvitana. Očekujem da se, ako postoji takav stav, on dobro argumentira',  izjavio je danas Petrov nakon konferencije 'Uloga udruga u društveno-ekonomskom rastu i demokratskom razvoju'.

Tako bi glavni državni odvjetnik mogao biti novi kamen spoticanja između vladajućih HDZ-a i Mosta. Podsjetimo, Dinko Cvitan u Saboru je prošlog tjedna trebao predstaviti izvješće o radu DORH-a u prošloj godini, no vladajući zastupnici u Odboru za pravosuđe odbili su voditi raspravu na tu temu jer prethodno nisu dobili mišljenje Vlade o izvješću.

Tomislav Karamarko potom je dao je naslutiti da bi moglo doći i do smjene na čelu DORH-a.
'Dobili smo izvješće. Ono je u meritornim ministarstvima. Dobit ćemo to na koordinaciju, dobit ćemo to u Vladu te ovisi o analizi i našem razgovoru kako ćemo glasovati', kazao je Karamarko u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Petrov o Karamarku: Mi znamo kako bi stvari razriješili

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Božo Petrov ponovio je da čeka mišljenje Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa o slučaju prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka dodavši kako "Most zna kako bi stvari razriješio", a ne vidi razloge zbog kojih bi trebalo smijeniti glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

"Mi ćemo se i dalje pozivati na odgovornost svih političkih aktera, pogotovo onih koji donose važne odluke za Hrvatsku. Jasno smo rekli da čekamo mišljenje Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa, a također je moguće i osnivanje istražnog povjerenstva, tako da bih tu priču zaključio. No, mogu podcrtati još jednom - mi znamo kako bismo stvari razriješili", poručio je Petrov.

Upitan kako bi to razriješili Petrov je najavio da će o tome izreći svoje mišljenje u trenutku kada Povjerenstvo iznese svoje stajalište i mišljenje.

Na pitanje o početku razgovora Ine i Mola Petrov je podsjetio da je premijer Tihomir Orešković taj koji vodi cijelu priču i radni tim, pa bi trebalo ostaviti na miru daljnje pregovore s MOL-om kako bi se mogli odigrati na način na koji to odgovara Hrvatskoj.

Upitan o padu popularnosti Mosta u anketama Petrov je odgovorio da im nije stalo do postotaka nego do promjena. "Rado ćemo potpisati nula posto za četiri godine samo da nam daju mogućnost da u djelo provedemo ono što smo zastupali", ustvrdio je.

Uskoro nastavak pregovora sa sindikatima

Most će, kaže, svojim djelovanjem pokazati da glas za njih nije bio bačen. "Most nije odstupio od svojih načela i bez obzira na sve otpore i dalje provodi sve promjene za koje se zalagao", rekaa je Petrov.

Što se tiče nastavka pregovora sa sindikatima javnih i državnih službi o sporazumu kojim im je zajamčeno povećanje plaća za šest posto Petrov, koji vodi Vladin pregovarački tim, najavio je da će vrlo brzo, vjerojatno već ovoga ili slijedećeg tjedna, kontaktirati sindikalce kako bi vidjeli ima li načina da se pomogne i osobama koje su zaposlene u javnom i državnom sektoru.

Želimo biti maksimalno korektni, no znamo koliko smo limitirani. Bili bi najsretniji kada bi mogli ponuditi i potpisati apsolutno sve, ali jasno je koliko malo manevarskog prostora ima u odnosu na financijsku situaciju u državi i sve obveze koje je Vlada prethodnim sporazumima i kolektivnim ugovorima preuzela na sebe, napomenuo je Petrov. (N.C. /Hina)


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene