Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Afera Dnevnice

Je li istraga provedena dobro? Bauk izbjegavao izravan odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Arsen Bauk izjavio je u srijedu nakon sjednice na kojoj se raspravljalo o aferi "Dnevnice" da ih je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan uvjeravao kako nije ugrožena neovisnost državnog odvjetnika i da je u tome bio "dosta uvjerljiv".

"Cvitan nas je uvjeravao i bio je dosta uvjerljiv", izjavio je Bauk nakon sjednice ne želeći komentirati odgovore glavnog državnog odvjetnika koje je davao članovima saborskog Odbora.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Slika nije dostupna Potencijalna smjena Dinka Cvitana Most još nema stav: ''Svakako ćemo raspravljati''

Na upit novinara smatra li da je istraga u aferi "Dnevnice" provedena dobro, Bauk je izbjegao izravan odgovor, kazavši da bi o tome morao malo duže odgovarati i onda bi se spetljao. "Da mislim da je, onda bi kratko odgovarao", ustvrdio je.

Dodao je kako o tome članovi saborskog Odbora za pravosuđe imaju različito mišljenje i da se ono svodi na to - jesu li sve potrebne informacije utvrđene prije nego su poduzeti određeni koraci.

"Po mom mišljenju, prije povlačenja određenih poteza nisu utvrdili ono što su, po mom mišljenju, trebali utvrdit, a na ostalo nemam primjedbe", rekao je Bauk.

Zajedničku konferenciju za novinare premijera Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Bauk je, međutim, ocijenio dvojbenom.

Na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako ima podatke o nekim drugim predmetima, Bauk je izjavio da "vjerojatno predsjednica ima informacije o događajima iz budućnosti s obzirom na njezin stav čime bi se trebalo baviti Državno odvjetništvo".

Potpredsjednica saborskog Odbora za pravosuđe Marija Jelkovac (HDZ) izjavila je kako je zaključak sjednice, što se tiče HDZ-a, da ni u kojem slučaju nije ugrožena niti neovisnost djelovanja glavnog državnog odvjetništva niti da je bilo ikakvog potencijalog utjecaja na rad DORH-a, a što je potvrdio i sam glavni državni odvjetnik Cvitan.

"Vjerujući u njegov integritet kao stručne i profesionalne osobe, zaista smatrao da on sebe ne bi niti doveo u tu poziciju", naglasila je Jelkovac.

Dodala je kako je procjena glavnog državnog odvjetnika Cvitana, u slučaju 'Dnevnice' bila da zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem izvijesti javnost o onome što je otkriveno i da ima apsolutno povjerenje u njegov rad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene