Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Post na Facebooku

Bauk o ćirilici: ''Vrijeme je' dok Sabor ne odluči drugačije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O pitanju ćirilice u Vukovaru oglasio se na Facebooku u srijedu navečer i mnistar uprave tehničke Vlade Arsen Bauk.

Kako je tijekom srijede opet aktualizirano pitanje ćirilice u Vukovaru, navečer se na svom Facebook profilu o tome oglasio i ministar uprave tehničke Vlade Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira"

Njegov post o ćirilici donosimo u cijelosti.

'Pitanje ravnopravne uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine u Vukovaru jest važno, ali nije najvažnije političko pitanje. Najvažnije je pitanje jesmo li za poštivanje zakona onda kad stupe na snagu ili onda 'kad dođe vrijeme'. Političku volju da je 'vrijeme za nešto' lako se pretoči u zakone. Je li to vrijeme 1.1.2017., 1.1.2018., 1.1.2019. ili 1.1.2100. mogu odlučiti zastupnici u Saboru, ali nisu odlučili.

Odlučili su prije 13 godina da je vrijeme, kao što su zastupnici odlučili da je 'vrijeme' za premijera koji nije sudjelovao na izborima. Dakle, 'vrijeme je' dok Sabor ne odluči drugačije. I svatko tko prisegne i preuzme odgovornost dužan je provoditi taj zakon čak i ako se s njime ne slaže, čak i ako misli 'da nije vrijeme' ili predložiti njegovu promjenu.

Međutim, ako već 'nije vrijeme' za Vukovar, je li vrijeme za Plaški, Krnjak, Vojnić, Donji Lapac, Vrhovine, Udbinu, Šodolovce, Jagodnjak, Erdut, Dvor, Gvozd, Donje Kukuruzare, Biskupiju, Civljane, Kistanje, Markušiću, Trpinju, Gračac i Vrbovsko? Taj odgovor bi pomogao i Miloradu Pupovcu da lakše razlikuje 'one koji misle da ćirilica nije dobrodošla' od onih 'kojima treba još malo vremena' (a kojih ima na svim stranama, kako političkim tako i etničkim), ili da budem skroz precizan: je li problem ćirilica u Vukovaru ili ćirilica u Hrvatskoj?', napisao je Bauk.

 

Pitanje ravnopravne uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine u Vukovaru jest važno, ali nije najvažnije politič...

Posted by Arsen Bauk on 6. siječnja 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene