Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET SPEKTAKLU

Za koga će navijati hrvatski Argentinci, a za koga argentinski Hrvati? "Ne, nema dvojbe"

Aktualno Galerija Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 2 Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 3 Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 4 Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 1 Galerija 1/4 >>
Ekipa Dnevnika Nove TV razgovarala je s hrvatskim Argentincima i argentinskim Hrvatima. Jedan igra u HNL-u, drugi je zastupnik u Saboru, treći ugostitelj. Priču donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić

Jedan je argentinski nogometaš u dresu NK-a Osijek. Drugi je Argentinac koji je došao u Split kako bi otvorio restoran s njihovom tradicionalnom hranom. A treći je hrvatski političar koji je rođen u Buenos Airesu te je u Argentini živio 32 godine. Dvojica ne kriju za koga će sutra navijati.

"Ne, nema dvojbe. Uvijek navijam za Hrvatsku, a za Argentinu navijam uvijek osim kada igra protiv Hrvatske", kazao je HDZ-ov Davor Ivo Stier.

"Ja sam živio 22 godine u Argentini, a čeitri godine ovdje, pa malo više onda za Argentinu, ali Hrvatska je isto strast", poručio je ugostitelj Santiago Nieto.

Argentinac Ramon Mierez ima hrvatske korijene još od prabake, a i kći mu je rođena u Hrvatskoj, no na pitanje za koga će navijati odgovara nogometnim rječnikom.

"Siguran sam da će biti lijepa utakmica. Obje reprezentacije imaju vrhunske igrače. Bit će to pravi spektakl. Nadam se da će pobijediti bolji", kazao je Ramon te otkriva tajnu kako pobijediti Argentinu, premda to i nije baš neka tajna.

"Sve se vrti oko Messija. On je motor pokretač ekipe. Ako je on na sto posto, onda će biti doista teško pobijediti Argentinu, ali ako ga hrvatski igrači uspiju zaustaviti, onda to može biti recept za pobjedu", rekao je Ramon.

Stier: "Nogomet je u Argentini gotovo kao religija"

"Nogomet je u Argentini gotovo kao religija, tako da će sigurno svi gledati. Tamo se sve zaustavlja kada igra reprezentacija", pojasnio je Stier.

Za reprezentaciju govore da je i dalje prati "božja ruka" Diego Armando Maradona. Njegov duh, smatraju, može Messija i društvo voditi do titule, ali duh hrvatske reprezentacije duh je zajedništva. To smatraju najvećom prednosti.

"Pratim hrvatsku reprezentaciju. Pogledao sam utakmice protiv Japana i Brazila. Obiteljski duh i zajedništvo krase reprezentaciju i to mi se doista sviđa. To je velika snaga Hrvatske. Zahvaljujući tomu postigli su ovaj sjajni rezultat", smatra Ramon, a Stier dodaje da u sportu uvijek morate biti motivirani kao i u svakom poslu, a kada vas vodi ljubav prema domovini i svom narodu, to je, kaže, dodatna motivacija.

Pročitajte i ovo Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 1 IZVRSNA PROMOCIJA Hrvatska je postala hit na internetu: Zbog uspjeha Vatrenih, svi se zanimaju za Lijepu Našu

Pročitajte i ovo Utakmice mijenjaju živote - 2 SVI SLAVE Za vrijeme utakmice neki su se vjenčavali, a neki su izvodili zahtjevne operacije: "Ruka je bila mirna"

"Mi želimo da ljudi, Hrvati i Argentinci, dolaze ovamo i da širimo atmosferu zajedništva. Ne želimo biti Argentinci protiv Hrvata, to nema smisla. Sport je za podjelu strasti, ne za borbu", poručio je ugostitelj Santiago.

Sutra nas ipak očekuje borba, ali samo na – nogometnom terenu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene