Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVRSNA PROMOCIJA

Hrvatska je postala hit na internetu: Zbog uspjeha Vatrenih, svi se zanimaju za Lijepu Našu

Aktualno Galerija Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 1 Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 5 Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 6 Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 3 Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Hrvatske navijačke hitove uče već i stranci. Čitav svijet zadnjih dana traži sve informacije o državi koja ruši nogometne velesile kao kule od karata. Hrvatska je apsolutni hit među gledateljima Svjetskog prvenstva. Vatreni oduševljavaju igrom ali i ponašanjem na terenu i izvan njega. Objave koje uključuju Hrvatsku su pogledane i podijeljene preko 40 milijardi puta.

Zašto imaju kvadratiće? Koliko Hrvata ima? Koliko je penala obranio Dominik Livaković? Gdje je uopće Hrvatska? To se posljednjih dana pita cijeli svijet. Pretraživanja na društvenim mrežama o tome kako je ova mala zemlja došla do polufinala su eksplodirala. A broj likeova raste.

"Prije Svjetskog prvenstva Hrvatska je dnevno spomenuto dvadesetakak tisuća puta, a sa zadnjom utakmicom smo došli na preko, ako se ne varam, evo 145 tisuća puta da je spomenuta u samo jednom danu", kazao je Igor Kranjčec iz Mediatoolkita.

Objave koje uključuju Hrvatsku ili reprezentaciju pogledane su ili podijeljenje više od 40 milijardi puta.

"Hrvatska priča je uistinu jedinstvena, tako malo nacija, doslovce biblijski David u borbi s Golijatom je vijest", smatra Božo Skoko, stručnjak za odnose s javnošću.

Znatiželju privlačimo i zbog ponašanja izvan terena. Dalićev naklon navijačima, Modrićevo tješenje protivnika - nije prošlo nezapaženo.

"Taj jedan cjelokupni stil koji nudi Hrvatska, na čelu toga su Luka Modrić koji je svjetski poznat, samozatajan i skroman, i takav jedan izbornik koji pokazuje samozatajno i skromno lice Hrvatske", dodaje Skoko.

Izvrsna promocija

U Katru su naši kvadratići i navijači sve popularniji. Navijač Miljenko kaže da mu, kad ide ulicom, svi viču "Modrić" i "Croatia".

"Brazilci, sad po novom Argentinci, povlače nas za rukave, pitaju otkud ste, nas je malo iz Hrvatske pa žele svi fotografiju", prepričava Marko.

Oni koji gledaju u Hrvatskoj, domaći ili turisti, slažu se da je to dobra reklama.

Pročitajte i ovo Utakmice mijenjaju živote - 2 SVI SLAVE Za vrijeme utakmice neki su se vjenčavali, a neki su izvodili zahtjevne operacije: "Ruka je bila mirna"

Pročitajte i ovo Slavlje diljem Hrvatske - 2 VELIKO SLAVLJE Hrvatska u deliriju, pjevalo se, ali i plakalo od sreće: "Učinili ste nas ponosnima, da znate"

"Strašno, to je promocija strašna za državu, dečkima svaka čast", kazao je Željko Biloš iz Osijeka, a Lee iz Kine, koji je utakmicu s Brazilom odgledao u Splitu kaže da je to najbolja utakmica koju je gledao. U najboljem okruženju, kaže.

Hrvatska se na internetu spominje više sada nego tijekom prvenstva 2018., osim u finalu. Te brojke tek treba dosegnuti, a kako drugačije nego još jednim finalom.

Više o tome koliko za promociju Hrvatske znače uspjesi Vatrenih u Katru pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene