Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki paket pozitivne energije

Nevjerojatno! Toliko smo snažno navijali dok su Vatreni zabijali golove da su to zabilježili i seizmogrami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nogometne groznice i tlo podrhtava! Seizmogrami su na seizmološkim postajama Zagreb i Rijeka uočili slab signal u 18:29 i nekoliko njih između 18:40 i 18:46. Baš u trenucima kada je hrvatska reprezentacija povela protiv Brazila.

Koliko je napeto bilo tijekom utakmice između Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu, pokazuju i podaci seizmografa. Od euforije navijača, zabilježena su - podrhtavanja tla.

Sjećate se utakmice Brazil - Hrvatska u petak? Naša Marija Mustać Brčić malo je gledala seizmograme i na seizmološkim postajama Zagreb i Rijeka (one se jedine nalaze u većim gradovima) uočila slab signal u 18:29 i nekoliko tamo između 18:40 i 18:46. Je li moguće da je to baš u vrijeme u kojem je Petković dao gol, a Livaković obranio penale?!

Nakon zagrebačkog potresa 2020. godine puno vas je naučilo ponešto o seizmogramima (tri linije za tri komponente za svaku postaju) i njihovim spektrima (ispod svake linije pripadajući spektrogram).

Ovaj put nam prikazuju veselije stvari. U Zagrebu (narančasto) i Rijeci (zeleno) zabilježili smo istovremeno 'veliki paket pozitivne' energije petak u 18:29 nakon pogotka Petkovića za izjednačenje s Brazilom u 117. minuti utakmice te u 18:46 promašaja Marquinhosa za pobjedu protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Da ne mislite da vas muljamo, na dnu (sivo) su podaci puno izoliranije postaje Kalnik, gdje se ne primjećuje ljudski utjecaj.

Pročitajte i ovo Slavlje diljem Hrvatske - 2 VELIKO SLAVLJE Hrvatska u deliriju, pjevalo se, ali i plakalo od sreće: "Učinili ste nas ponosnima, da znate"

U Zagrebu i Rijeci je zabilježeno još par napetih trenutaka, slobodno ih nađite na slici", objavili su na Facebook stranici "Geofizika uživo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene